Makine Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir?

Makine mühendisi kendini nasıl geliştirir? “Kendini geliştirmen lazım, dil öğren, program öğren…” bu cümleleri çok sık duyuyoruz değil mi? Her şey güzel ama kendimizi nasıl geliştireceğiz? Özellikle de teorik bilgilerin pratikle hayat bulduğu makine mühendisliği söz konusu olduğunda “kendini geliştirmek” için ne yapmak gerektiğini maddeler halinde ele alalım.

Makine Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir?

1- Temel Mühendislik Bilgilerini Anlamak 

Kendini geliştirmek isteyen bir makine mühendisi, ilk olarak temel mühendislik bilgilerini gözden geçirmelidir. Termodinamik, Isı Transferi, Dinamik, Akışkanlar Mekaniği gibi mühendisliğin önemli alanlarına hakim olmak çok önemli. Sıhhi tesisat, savunma, medikal yada her ne sektörde olursanız olun bu bilgiler mutlaka karşınıza çıkıyor.

Gerçekçi olmak gerekirse çoğu öğrencinin zorlandığı bu derslere hakim olmak hiç de kolay değil. En azından temel bilgilere sahip olmalı ve bilgiye nereden ulaşacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

En önemli kaynağınız yine Google. Çeşitli üniversitelerin öğretim görevlilerinin notlarına, makalelere ve videolara ulaşabilirsiniz. Elbette ki ekşisözlük benzeri sitelerden uzak durmak gerekiyor. 🙂

2- Dil Öğrenmek Artık Mecburiyet

Yine aynı konuya geldik değil mi? 🙂 Bir makine mühendisinin şuan ki piyasa koşullarında belki de olmazsa olmazı dil öğrenmektir. Çoğunlukla yabancı dil öğrenme denildiğinde aklımıza İngilizce geliyor. İngilizce, Fransızca, Portekizce … hangi dil olursa olsun öğrenmeye gayret gösterilmeli. Bunun için yerel kurslar, YouTube, Udemy gibi kaynaklar kullanabilirsiniz. 

Dil öğrenmek için çeşitli mobil uygulamalar da son dönemde çok yaygınlaştı. Telefonunuza mobil uygulamalar yükleyebilir, konuşma pratikleri yapabilirsiniz.

3- CAD/CAM/ CFD Yazılımlarına Hakim Olmak

Makine mühendisliği iş ilanlarına göz atıldığında, “Solidworks bilen, Autocad ‘e hakim” … gibi tanımlar görülecektir. Dolayısı ile Solidworks, Autocad gibi CAD yazılımlarını öğrenmek, bir mühendise değer katacaktır.

CAD/CAM yazılımları öğrenmek için herhangi bir kursa gidebilir, belediyeler ve üniversitelerin düzenlediği ücretsiz eğitim etkinliklerine katılabilirsiniz. Fakat özellikle geçirdiğimiz Covid günlerinde evden öğrenmek isterseniz, en büyük yardımcınız YouTube olacaktır. Bunun yanı sıra Udemy ve ücretsiz düzenlenen Webinarları takip edilebilir.

Solidworks öğrenmek için Armada Yazılım olarak düzenlediğimiz, ücretsiz ve sertifikalı eğitimlere katılabilirsiniz. Eğitim takvimimiz ve kayıt olmak için lütfen tıklayınız. Ayrıca YouTube kanalımızda yer alan ipuçları videolarına ve blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

4- Sosyal Medya ‘da Daha Aktif Olmak

Linkedin gibi platformlarda, alanlarında çok başarılı insanlarla etkileşime geçebilir, çevrenizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca mesleğinizle ilgili alanlarda araştırma yaparak paylaşımlar yapmak, hem dikkat çekmenizi hem de bilgi kazanmanızı sağlayacaktır.

Makine Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir? sorusuna kısaca yanıt verdik. Mühendisliğin temel bilgilerini kavramak, yabancı dil öğrenmek, bir tasarım programına hakim olmak ve dijital çağda farkındalık oluşturmak bu makalemizin ana başlıklarını oluşturdu. Armada Blog ‘da kendinizi geliştirmeniz için daha pek çok ipucuna ulaşabileceksiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir