Mühendis Olduğuna Şaşıracağınız Ünlü Futbolcular

Ağır mühendislik dersleri düşünüldüğünde, bir futbolcunun mühendislik fakültesini başarıyla tamamlaması çok zor görünüyor. Öyle ki derslere katılmak gerekir ve uygulama yapmazsanız pek de bir şey öğrenemezsiniz. Bir futbolcunun yoğunluğu düşünüldüğünde, her ikisini de aynı anda başarmak pratikte rahat olmasa gerek. Bunu başaran bütün dünyanın yakından tanıdığı ünlülere bakalım.

1- Dennis Bergkamp

Efsanevi Arsenal’in 10 numarası Denis Bergkamp, ince dokunuşları ve şık golleriyle meşhur. Bir futbol severin kendisini tanımama ihtimali neredeyse yoktur. Hollandalı yıldız, muhteşem Arsenal kariyeri boyunca 120’den fazla gol attı ve bir o kadar gole de asistleriyle katkıda bulundu. 

Uçak korkusu nedeniyle deplasman seyahatlerini kara yoluyla yapan Bergkamp’ın bir makine mühendisi olduğunu biliyor muydunuz? Futbolculuğun yanında University of Bath’de eğitimini sürdürmüş ve makine mühendisi olmayı başarmış. 

2- Vincent Kompany

Manchester City’nin efsane kaptanı, takımın dinamosu Vincent Kompany, mühendis olan futbolcular arasında yer alıyor. City’de ki kariyerine devam ederken bir yandan da mekanik mühendisliği alanında da ilerlemeyi başardı. Mühendislik hiç yapmamış olsa da zorlu bir bölümü futbolculukla birlikte yürütmesi taktire şayan.

Belçikalı olan Kompany, Belçika’nın Anderlecht takımında hem oyuncu hem de teknik direktör olarak görev yaptı. Bu arada uzun yıllar Belçika milli takımının kaptanlığını yaptığını da belirtelim. Tam bir istikrar abidesi!

3- Sócrates

Tarihin en ünlü ikinci Sócrates’i; filozof, doktor, mühendis, aktivist ve elbette ki harika bir futbolcu! Brezilya’nın ünlü orta sahası, tıp fakültesinin yanında mekatronik mühendisliğini de tamamlamış. Açıkça söylememiz gerekir ki mühendis olma özelliği çok daha geri planda kalıyor.

Brezilya halkının verdiği demokrasi mücadelesinde, en ön saflarda yer alan mücadeleci bir aktivistti. Hakkında daha fazla bilgi için burada yer alan harika makaleyi okuyabilirsiniz.

4- Simone Perrotta

Mekanik mühendislik eğitimi alan Perrotta, mezuniyeti sonrasında, dev italyan otomotiv şirketi Fiat’ta çalıştı. Mühendislik kariyeri ile birlikte süren futbolculuk kariyeri harika gidince tamamen ilgisini futbola yöneltti. 2006 Dünya Kupası’nı kazanan İtalya milli takımında yer aldı. Bir futbolcu bundan daha fazla neyi isteyebilir ki? 

Bonus

Bu yazıyı sonuna kadar okuyanlar için muhteşem bir Dennis Bergkamp golünü hediye ediyoruz. 🙂 Sevgilerle.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir