SOLIDWORKS Flow Simulation Uzak Çözümleyici (Network Çözümleyici)

SOLIDWORKS Flow Simulation ile akış ve ısı transferi analizleri yapılabilmektedir. Oluşturulan modelin büyüklüğüne bağlı olarak çözümleme süreleri uzayabilmektedir. Bilgisayar donanımızın sahip olduğu çekirdek sayısına göre çözümleme süreleriniz uzayabilir ya da kısalabilir. Ne kadar çok çekirdek, o kadar kısa çözüm süresi demektir. Bu nedenle işlemcinizin çekirdek sayısı analizlerinizi çözmede yetersiz kalabilmektedir. Çözümlemelerde hızlı sonuçlar alabilmek için başka bir bilgisayarın işlemci çekirdeklerini kullanabilirsiniz.

Bunun için Flow Simulation ürününün uzak çözümleyici özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde analiz çözülürken iş yüküne maruz kalan yerel makinenizin işlemci çekirdekleri serbest kalacaktır ve yerel makinenizde yeni bir SOLIDWORKS oturumu açarak işlemlerinize devam edebilirsiniz. Siz yerel makinede işlemlerinize devam ederken uzak makinede analiz çözülecektir.

Aşağıdaki adımları takip ederek Flow Simulation Uzak Çözümleyici (Remote Solver) özelliği hakkındaki detayları ve nasıl aktif edilip kullanılacağı hususundaki bilgileri öğrenebilirsiniz.

Kurulumlar

SOLIDWORKS Flow Simulation ürünü hem yerel makinenizde hem de uzak makinenizde aynı sürüm ve servis paketi ile kurulmalıdır.

Lisanslamalar

SOLIDWORKS ve Flow Simulation ürünlerinin hem yerel makinede hem de uzak makinede kurulu olması gerektiğini söylemiştik. Uzak Çözümleyici kullanabilmek için SOLIDWORKS ve Flow Simulation ürünlerinin lisansları sadece yerel makinede aktif olması yeterlidir.

Bu durum SOLIDWORKS ve Flow Simulation ürünlerinin standalone lisans türüne sahip olması durumunda geçerlidir. Eğer bu ürünler network lisans türünden ise yani lisansı ağdan çekiyorsanız ve uzak bilgisayarınız ağ üzerinde ise herhangi bir başka lisans işlemine gerek yoktur.

Uzak Çözümleyici Seçenekleri

SOLIDWORKS Menü Çubuğu >> Araçlar >> Flow Simulation >> Araçlar >> Seçenekler yolunu kullanarak Uzak Çözümleyici seçeneklerine erişebiliriz. Aşağıdaki görselden de görebilirsiniz.

Yerel ve uzak makineler arasındaki iletişim, paylaşılan ağ üzerinden bir TCP bağlantı noktası aracılığıyla yapılır. Varsayılan olarak 30950 numaralı TCP bağlantı noktası kullanılır. Bu bağlantı noktası, başka bir işlem ve uygulama için kullanılıyorsa analiz çözümlemesinden önce değiştirilebilir. Bunun için yeni bir port oluşturulması gerekmektedir. Bu işlemler için Teknik Destek ekibimizden [email protected] e-posta adresi üzerinden destek alabilirsiniz ya da firmanızın IT ekibinizden bu işlemi gerçekleştirmesini isteyebilirsiniz. Bağlantı noktasının testi için uzak makineye bağlantıyı doğrulamak için bir Telnet testi çalıştırabilirsiniz.

Analiz çözümlemesi uzak makinede yapılırken analiz sonuçları geçici olarak C:\Windows\Temp dizinine kaydedilir. Bu dosya yolunu Uzak Çözümleyici seçeneklerinden değiştirebilirsiniz. Çözümleme yapılırken analiz sonuçlarını saklamak için yeni alt klasörler oluşturulur. Çözümleme tamamlandığında analiz sonuçları yerel makineye kopyalanır ve geçici alt klasörler uzak makineden silinir.

Analiz Çözümleme

Flow Simulation üzerinde oluşturduğunuz analizi çözümlemek için Çalıştır iletişim kutusunu açtığınızda Çekirdekler ve bellek kullanımı bölümünde “Bu bilgisayar” seçeneği varsayılan halde seçili gelmektedir. Bu seçeneğe tıklayarak “Bilgisayar ekle” diyerek Uzak makineyi açılan iletişim kutusundan ekleyebilirsiniz.

Uzak makinede analiz çözümlemesi başladığında uzak makinede herhangi bir pencere, görsel vb. açılmayacaktır. Uzak makinede analiz çözülürken yerel makinede izleme programı penceresi açılacaktır ve hedef grafikleri gibi değerleri/parametreleri takip edebilirsiniz. Uzak makinede sadece “efdsolver.exe” çalışacaktır.

SOLIDWORKS Flow Simulation Uzak Çözümleyici özelliği sayesinde uzak makineleri kullanarak analiz çözüm sürelerini kısaltın ve zamandan kazanın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir