SOLIDWORKS Çevrimiçi (Online) Lisanslamanın Durdurulması

 

Değerli SOLIDWORKS Online Lisanslama Kullanıcısı,

Online lisanslama, Solidworks 2018 SP0.0 sürümü ile makine tabanlı lisanslamaya alternatif olarak sunulmaya başlanmış olan bir kullanıcı lisanslama yöntemidir.

Ancak, müşterilerimizin büyük çoğunluğu makine aktivasyonunu kullanmaya devam ediyor. Çevrimiçi lisanslamanın düşük kullanımı göz önüne alındığında, bunu desteklemek için gereken karmaşık altyapıyı korumak mümkün değildir. Sonuç olarak SOLIDWORKS, Çevrimiçi Lisanslamayı durdurma kararı aldı.

Aşamalı Kullanımdan Kaldırma Tarihi: 12 Şubat 2022’dir.

SOLIDWORKS 2018 – SOLIDWORKS 2021 kullanıcılarına

SOLIDWORKS Online Lisanslama, aşamalı kullanımdan kaldırma tarihine kadar kullanıma sunulmaya devam edecektir.

Önceden planlama yapmak için SOLIDWORKS Yöneticinize (Firma içerisindeki) başvurmanızı ve lisanslarınızı doğrudan SOLIDWORKS Yönetim Portalı’ndan makine etkinleştirmesine geri döndürmek için onlarla çalışmanızı öneririz.

Yöneticiler, Ürünler sekmesinde çevrimiçi lisans kullanmak üzere yapılandırılmış ürünleri aşağıdakileri yaparak tanımlayabilir: Etkinleştirildi altında, Çevrimiçi Lisans filtresini denetleyin ve Ara ‘yı tıklatın.

Aşamalı kullanım tarihinden sonra, SOLIDWORKS’ü başlattığınızda lisanslarınız otomatik olarak makine etkinleştirmesine geçer. Bu işlem birkaç dakika sürecektir ve herhangi bir kesintiye neden olmayacaktır.

SOLIDWORKS 2022 kullanıcıları için

Online lisanslama kullanılamaz. SOLIDWORKS 2022 ürünlerini çalıştırmadan önce, lisanslarınızın makine etkinleştirmesi için ayarlı olduğundan emin olmak için yöneticinize başvurun.

Ayrıca, SOLIDWORKS 2022 ürünlerini SOLIDWORKS Yükleme Yöneticisi’nde Oturum Açma özelliğiyle yükleyemezsiniz. Seri numaralarını el ile girmeniz gerekir.

SOLIDWORKS’ü farklı bir makineye taşıma

SOLIDWORKS ürünlerinizi farklı bir makineye taşımanız gerekiyorsa, lisansları doğrudan SOLIDWORKS uygulamanızdan manuel olarak etkinleştirmeniz ve devre dışı bırakmanız gerekir: Lisansları Etkinleştirme/Devre Dışı Bırakma > > Yardım.

Ek Değişiklikler

SOLIDWORKS 2021 SP5.0’dan başlayarak SOLIDWORKS’e giriş yapmak için SOLIDWORKS kimliği yerine 3DEXPERIENCE kimliği gerekir. Ayarlarınızı birden çok makinede eşitlemek için bu özelliği kullanmaya devam etmek istiyorsanız SOLIDWORKS 2021 SP5.0’a güncelleştirmeniz gerekir. Lisansınızı SOLIDWORKS 2018 – SOLIDWORKS 2021 SP4.0 sürümlerinde kullanıyorsanız, özellik 31 Mart 2022’den itibaren kullanımdan kaldırılacaktır.

Bu değişime olan anlayışınız ve ilginiz için teşekkür ederiz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir