SOLIDWORKS Kullanıcıları için 3DEXPERIENCE Works Simülasyon


3DEXPERIENCE Works ; tasarım, simülasyon, üretim, veri yönetimi ve pazarlama alanları için kullanımına sunulan güçlü ve kapsamlı bir portföydür.

Bu portföyün simülasyon işlemleriniz için eksiksiz ve kapsayıcı çözümler sunduğunu biliyor musunuz? Bu yazıda sizlere 3DEXPERIENCE Simülasyon çözümlerinin, ürün inovasyon hedeflerinizi nasıl destekleyebileceğini göstereceğiz.

3DEXPERIENCE, tasarım süreci sırasında ürün tasarımlarını doğrulamak ve daha bilinçli ürün kararlarının alınmasını sağlar. Yapısal, sıvı akışı, plastik enjeksiyon ve elektromanyetik simülasyonlar gerçekleştirme gücünü verir. Bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformu ile herhangi bir donanım gereksinimi olmadan ve IT desteği gerektirmeksizin güçlü simülasyon araçlarına hızla erişilebilir.

Square Robot

Square Robot şirketi, petrol ve gaz denetimleri için sistemler inşa eden yenilikçi bir şirkettir. Geliştirdikleri sistemler, zorlu ortamlar ve zorlu işler için tasarlanmıştır. Güvenlik bu şirket için en önemli kriter diyebiliriz.

Tasarım verilerini depolamak, yönetmek ve bunlar üzerinde işbirliği yapmak her şirketin karşılaştığı zorluktur. Günümüzde ekiplerin uzaktan çalışmasının önemi çok daha fazla arttı. Bir ekip olarak uzaktan çalışmanın ise hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Verilerin merkezileştirmeleri ve bunlara erişmeleri, işbirliğini geliştirmeleri ve eşzamanlı mühendislik etkinleştirmeleri gerekir. Bunların hepsi Square Robot tasarım ekibinin de sahip olduğu hedeflerdi.

SOLIDWORKS’ten 3DEXPERIENCE Platformuna

3DEXPERIENCE platformunun kapsamlı simülasyon araçlarına nasıl erişebileceğinizle başlayacağız. Tanıdık SOLIDWORKS ortamında nasıl çalışabileceğinizi, gerçek zamanlı işbirliği ve veri paylaşımı özelliklerine nasıl ulaşabileceğinize hızla geçelim.

Yapısal Simülasyon

Bir tasarımcı veya mühendis olarak ihtiyaçlarınıza göre ölçeklenen SIMULIA;

gibi çeşitli yapısal roller sağlar. Bu rollerle birlikte termal, doğrusal olmayan, dinamik ve dayanım simülasyonları başarıyla gerçekleştirilebilir.

SOLIDWORKS kullanıcıları, SOLIDWORKS verilerini doğrudan bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformuna kaydedebilir. Tam tasarım ilişkilendirilebilirliği, SOLIDWORKS’de yapılan herhangi bir değişikliğin simülasyon modelinizin doğrudan güncellenmesini sağlar. SOLIDWORKS topluluğu için tasarlanmış bu verimli iş akışıyla tüm tasarım fikirlerinizi başarıyla test edebilirsiniz.

Modelleme, mesh oluşturma, analiz kurulumu ve sonuçların gözden geçirilmesini hızlandıran sezgisel iş akışıyla yapısal simülasyonu kolayca uygulayabilirsiniz.

Akışkan Akış Simülasyonu

3DEXPERIENCE platformunun simülasyon portföyünün bir parçası olarak;  SIMULIA’nın Fluid Dynamics Engineer rolü, ürün tasarımlarının akışkan akışını ve termal performansını keşfetmek ve doğrulamak için bulut tabanlı çözümler sunar.

Kolaylaştırılmış bir iş akışıyla SOLIDWORKS modellerinizin akış simülasyonları gerçekleştirmek için SIMULIA Fluid Dynamics Engineer rolünü, doğrudan SOLIDWORKS kullanıcı arayüzü üzerinden başlatabilirsiniz.

3DEXPERIENCE platformunda oluşturulan simülasyon modeli, eğer tasarım sürecinde SOLIDWORKS’te bir değişiklik olursa anında simülasyonu günceller. SIMULIA Fluid Dynamics Engineer rolü; valflerde basınç düşüşü, tıbbi cihazlarda ölü bölge tespiti, tüketici ürün tasarımında türbülansların azaltılması gibi geniş bir uygulama yelpazesi için kapsamlı ve sağlam Akışkan fiziği yeteneklerini sunar.

Plastik Enjeksiyon Simülasyonu

3DEXPERIENCE platformunun simülasyon portföyünün bir parçası olarak; SIMULIA Plastic Injection Engineer rolü, enjeksiyonla kalıplanmış plastik parça ve kalıp tasarımlarını doğrulamak ve optimize etmek için önemli bir araçtır.

Enjeksiyonlu kalıplama işleminin doldurma, paketleme, çarpılma ve kalıp soğutma aşamalarını hızlı bir şekilde kurmak ve simüle etmek için rehberli bir iş akışı bulunur. Ürün tasarımcıları, kaynak hatları ve hava kapanları gibi üretilebilirlik ve kalite unsurlarını değerlendirebilir.

Potansiyel sorunlar belirlendiğinde, SOLIDWORKS’te kolayca tasarım değişikliği yapabilir ve simülasyonu hızla yeniden çalıştırabilir. Böylelikle sonuçları değerlendirebilir ve tasarım alternatiflerini hızla karşılaştırabilirsiniz.

Elektromanyetik Simülasyon

3DEXPERIENCE Works Simulation kapsamında sunulan elektromanyetik simülasyon portföyü, SIMULIA CST Studio Suite’e kolayca erişmek için yeni bir paradigma sunar.

SIMULIA Electromagnetics Engineer ile mühendisler; performansı optimize etmek ve elektromanyetik uyumluluk riskini azaltmak için anten, mikrodalga ve elektronik cihaz tasarımı için son teknoloji sanal test araçlarıyla yetkilendirilir.

En iyi ürün performans değerlendirmesi için ihtiyaç duyduğunuz tüm harika özellikler 3DEXPERIENCE platformunda! Sistemler veya coğrafi konumlar ne olursa olsun herkesin birlikte çalışabileceği tek bir yer. 3DEXPERIENCE hakkında daha fazla bilgi için bizlere ulaşabilir veya blogda yer alan diğer makalelere göz atabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir