hyperMILL Tornalama Operasyonları | Alt Kesme İptali

Sizlerle bu yazımızda hyperMILL de kaba ve finiş tornalama yaparken, pratikte işimize çok yarayan alt kesme iptali hakkında bilgiler paylaşacağız.

Alt kesme dediğimiz olay; kaba ve finiş tornalama yaparken takımın aşağıdaki resimde gösterildiği gibi bazı yerlere nadir durumlar dışında girmesini çok istemeyiz. Çünkü buraları ya kanal takımı ile işleriz yada ters çevirip bağladığımızda işleriz. Kısacası bu tarz yerlerde takımın düz gitmesini isteriz.

Bu işlemin çözümü aşağıdaki resimde gösterildiği gibi yaptığınız Kaba ya da finiş tornalama operasyonunun içerisine girip ‘’Strateji‘’ sekmesi içerisindeki ‘’Falling contours allowed‘’ tikini kapatmanız gerekiyor.

Alt Kesme İptali

Böylece yaptığınız takım yolları aşağıdaki resimde olduğu gibi alt kesme olan yerlere girmeyip oralı düz geçerek hem takım için daha rahat bir kesim yapmış oluruz hem de herhangi bir zorlamaya izin vermemiş oluruz.

hyperMILL operasyonları hakkında daha fazla bilgi veya sorularınız için bizlere https://www.openmind-tech.com/tr/contact.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan hyperMILL ve işleme stratejileri hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Görüşmek üzere.

Leave a Reply