Solidworks Plastics Valve Gates ve Hot Runners

Hot runner system ve  Valve Gates daha yüksek kaliteli plastik parçalar üretmek için kullanılan iki yöntemdir. Bir sıcak yolluk sisteminde, kalıp içindeki ısıtma bobinleri reçineyi sıvı halde tutar ve bu da yüksek kaliteli bir yüzey kalitesi ile sonuçlanabilir.

“Valve Gates” genellikle çok sayıda kapı konumu olan uzun parçalarda ve her zaman sıcak yolluklarda kullanılır. “Valve Gates “ doğru zamanlandığında kaynak hatları olmadan uzun parçalar oluşturabilen plastik  akışının açılıp kapanmasına izin verir.

Bu analiz çalışmasında erimiş plastiğin  boşluğa kontrollü bir sıcaklıkta girmesi için sıcak yollukları nasıl belirleyeceğinizi öğreneceğiz.

Buna ek olarak, erimiş plastiğin  akışını açıp kapatmak için valf kapılarının nasıl kurulacağını öğreneceğiz.

Hot Runners nedir?

Tipik bir iki veya üç plakalı kalıplama işleminde, plastik, boşluğa enjekte edilmeden önce makineden yolluk ve yolluk sistemine enjekte edilir. Soğuduktan sonra, sprue, runner and cavity kalıptan çıkarılır.

Tipik bir sıcak yolluk sisteminde, ısıtma bobinleri Plastik kanalda ve yollukta erime noktasının üzerinde kontrollü bir sıcaklıkta tutar. Bu sistemlerde sprue and runner asla çıkarılmaz, bu nedenle atıkları azaltır ve olağanüstü yüzey kalitesine sahip parçalar üretme avantajına sahiptir.

Bununla birlikte, sıcak yolluk sistemleri kalıba önemli ölçüde ön ve bakım maliyetleri ekler, bu nedenle her zaman kullanılmazlar.

Valf Kapısı (Valf gate) nedir?

Daha büyük parçaları doldurmak için birden fazla kapı gereklidir. Kapılar aynı zamanda plastiği serbest bırakır, akış alanlarının buluştuğu yerde kaynak hatları oluşturulur.

Daha önce de belirtildiği gibi kaynak hatları yüzey kusurlarına ve yapısal zayıflığa neden olur. Bu sorunu çözmek için valf kapıları kullanılır. (Vana geçidi, açma / kapama anahtarına sahip bir kapıdır.)

Valf kapıları, yüksek yüzey kalitesi ve mukavemete sahip parçalar (araba tamponları gibi) parçalar üretebiliriz.

Vana kapıları ile doldurma işlemi en az bir kapı açık ve diğer kapılar kapalı olarak başlar.

Boşluğun içindeki akış, kapalı kapılardan birine ulaştığında, bu valf açılır ve boşluğa ilave plastik  salar. Bu işlem, parça yeterince uzunsa ek valflerle devam eder.

Vana geçitleri kullanarak, akış alanı sürekli kalarak kaynak hatlarını azaltır.

Sıcak Yolluk Nasıl Simüle Edilir?

Dolu Sıcak Yolluk komutu, seçilen elemanların sabit bir sıcaklığı korumasına izin verir. Komut, model içindeki öğeleri seçerek çalışır. Daha sonra bu elementlere sabit bir sıcaklık uygulanır.

Analiz Adımları

Modeli zorlayarak, Materyal uygulayarak, Dosya Ayarlarını düzenleyerek ve bir Enjeksiyon Konumu ekleyerek başlayacağız. Katı mesh tanımlaması yapılmalıdır.

Malzeme olarak Ticona / HOSTALEN GC 7260 w malzeme tanımlanacaktır.

Enjeksiyon konumu;

Mesh türü;

Reçinenin sıcaklığını kontrol etmek için Dolu Sıcak Yolluk komutu kullanılacaktır.

Komut dahilinde Sıcaklık 230 ° C olarak listelenir. Bu sıcaklık, malzemenin Erime Sıcaklığından alınır. Bu durumda, Ticona / Hostalen GC 7260.

Modelin bölgeleri etrafında bir kutu sürüklenerek elemanlar seçilebilir. Seçildikten sonra, öğeler macentaya döner.

Kontrol Valfi komutu Enjeksiyon Konumu komutu içinden çalışır. Kontrol vanaları manuel veya otomatik olarak belirlenebilir.

Otomatik seçenek, boşluktaki sıvı plastik kapıdan geçtiğinde vanayı açar.

Bu özellik, modelin tüm kapılarını bulur ve bu konumlara otomatik olarak vanalar ekler.

Bu durumda, dört kapı otomatik olarak eklenir.

Listeden üst vanayı seçin.

Valf Açık Aralık açılır kutusuna tıklayın ve Hacim Oranı (%) öğesini seçin ve aralık olarak varsayılan olan% 0 ila% 100’ü bırakın.Bu, vananın tüm doldurma işlemi boyunca açık kalmasını sağlar.Diğer kapılar “otomatik” olarak kalacaktır.

Akış analizi yürütülecektir. Simülasyonun çalışması yaklaşık 24 saat sürer.

Sonuç:

Hot Runner

Tipik bir sıcak yolluk sisteminde, ısıtma bobinleri reçineyi yolluk sisteminde kontrollü bir sıcaklıkta tutar.

Bu sistemlerde, sprue and runner  asla çıkarılmaz, böylece atıkları azaltır ve olağanüstü yüzey kalitesine sahip parçalar üretme avantajına sahiptir.

Sıcak yolluk sistemleri, ön ödeme ve bakım maliyetlerini artırır.

Sıcak yolluk,  Sıcak yolluk komutuyla oluşturulabilir.

Valve Gates

Vana kapıları ile doldurma işlemi en az bir kapı açıkken başlar. Boşluğun içindeki akış kapalı kapılardan birine ulaştığında, vana açılır ve boşluğa ilave reçineyi geri verir. Bu işlem, eğer parça yeterince uzunsa ek vanalar ile devam eder.

Vana geçitleri kullanarak, akış alanı sürekli kalarak kaynak hatlarını azaltır.

Sıcak yolluk sistemleri daima valf kapakları ile kullanılır.

Vana kapıları, Enjeksiyon Konumu komutuyla erişilen Kontrol Vanası komutu kullanılarak ayarlanabilir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir