Endüstriyel Ekipmanlar Üreticileri için Solidworks 2021 ‘de Büyük Montajlar

Endüstriyel ekipmanlar, konveyör sistemleri ve diğer büyük montaj projeleri oluşturulurken bir dizi zorlukla karşı karşıya kalırız. Karışık elektromekanik sistemlerden tutun, sipariş üzerine yapılan özel tasarımlara kadar pek çok konu tasarımcının işini zorlaştırır. Üzerine birde tasarım için kullandığınız CAD yazılımı büyük montajlarda iyi performans vermiyorsa vay halinize!

3 boyutlu tasarım söz konusu olduğunda SOLIDWORKS ‘un adını sürekli duyduğunuza eminiz. 🙂 Özellikle endüstriyel ürün ekipman üreticileri için yüksek kaliteli ürün tasarımlarında vazgeçilmezi diyebiliriz. En zorlu ve büyük tasarımların üstesinden yıllardır başarılı şekilde geliyor. SOLIDWORKS 2021 ‘de gelen yeniliklerle her zamankinden daha hızlı ve kusursuz! İşte özellikle endüstriyel ürün tasarımı yapanlar için SOLIDWORKS 2021 ‘de gelen performans iyileştirmeleri.

Çizim Performansı

Bilineceği üzere detaylandırma modu SOLIDWORKS 2020 ‘de büyük teknik resim detaylandırmadaki hünerleri ile karşımıza gelmişti. Detaylandırma Modu‘nda çizimin saniyeler içinde açılması ve kullanıcının hemen detaylandırmaya başlayabilmesi hepimizi hayran bırakmıştı. SOLIDWORKS 2021 ‘de detaylandırma modu kullanıcılar için daha da geliştirildi. Detay, koparma, kırpma görünümlerinin oluşturulmasına ve ayrıca teknik resmin tamamen çözülmüş gibi delik bilgileri eklenmesine izin veriyor.

İlk olarak SOLIDWORKS 2020’de uygulanan Gelişmiş Grafik Performansı seçeneği, SOLIDWORKS 2021‘de çizim ortamına da genişletildi.

Hafif Bileşenleri Otomatik Olarak Çözümleme

SOLIDWORKS 2021, gelişmiş çizim performansının yanı sıra montaj performansında yapılan önemli iyileştirmeleri de sunar. Hafif modda açılan montajlar; ürün ağacında bir öğeyi genişletmek için açıldığında, üst düzey bileşenler ve alt montajlar otomatik olarak çözülür. Böylece büyük montajların gereksiz yere yüklenmesini önler ve üzerinde çalıştığınız bileşenlere gerektiği gibi hızla erişmenizi sağlar.

Ek olarak, montaj ilişkilerinde yuvalarını kullanıyorsanız artık varsayılan konum tipini seçebilirsiniz. Tasarımlarınıza yeni yuva montaj ilişkileri eklerken, konumu sürekli olarak değiştirme ihtiyacınızı ortadan kaldıracaktır. Gereksiz kısıtlama hatalarından kurtulacağınıza emin olabilirsiniz. 🙂

Bileşenleri Senkronize Etme

SOLIDWORKS, bir modeldeki konfigürasyonların değiştirilebilmesini her zaman sundu. Bazen tüm bileşenlerin orijinal örneğe referans vermesi de istenilebilir. Bunun için her bileşeni yapılandırmak ve bir kaç kez kontrol etmek bir hayli zaman alıcıdır!

SOLIDWORKS 2021 tüm bileşen örneklerinin yapılandırılmasını sağlayacak seçeneği sunar. Bu seçenek ayrıca hızlı menüden herhangi bir bileşenin yanlışlıkla yapılandırılmasının da önüne geçer. Modelin ana bileşenlerinde yapılacak tüm yapılandırma değişiklikleri uygun şekilde ve hızla güncellenmesini sağlanır.

Girişim Algılama ile Sorunları Takip Etme

Girişim Algılama tasarımınızdaki sorunları hızla bulmanıza yardımcı olacak güçlü bir araçtır. SOLIDWORSK 2021 ‘de bir montajdaki bütün iç içe geçen bölgeler elektronik tabloda izlenebilir. Ekibinizdeki diğer kişilerle tabloları paylaşarak inceleyebilirsiniz ve hatta tasarımınızdaki sorunları görebileceğiniz küçük resimleri yakalayabilirsiniz.

SOLIDWORKS 2021 yenilikleri ile birlikte Endüstriyel Ekipmanlar üreticileri içinde harika geliştirmeleri sundu. Yenilikler hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? Bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden hızla ulaşabilirsiniz.

Son olarak blog üzerinde yer alan SOLIDWORKS hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir