SOLIDWORKS RX Hata Tanılama Adımları

SOLIDWORKS RX içerisinde bir çok araç sunulur ve hata tanılama/düzeltmede önemli bir etkiye sahiptir. RX araçlarına gitmek için hemen aşağıdaki yolu takip edebilirsiniz.

SOLIDWORKS RX aracına Başlat > Tüm programlar > SOLIDWORKS Araçları 2020 > SOLIDWORKS RX 2020 içerisinden ulaşılabilir. ( 2020 versiyonunuza göre değişkenlik gösterebilir. )

RX 2020 aracına tıkladığınızda hemen aşağıda gördüğünüz ekran karşınıza çıkacaktır.

Giriş ekranının alt tarafta SOLIDWORKS Güvenli Modlar bulunur.  Bu modlar SOLIDWORKS’ü farklı seçenekler ile başlatarak hatanın kaynağını anlamanıza yardımcı olabilir.

Bu modları kullanmak için tek yapmanız gereken SOLIDWORKS’ü kapatıp RX ekranındaki ilgili moda tıklamaktır.

OpenGL modu

OpenGL ( Open Graphics Library ) en basit tabiriyle bir ekran kartı çalıştırma modu olarak düşünebilir. Eğer SOLIDWORKS ’ü bu modla çalıştırdığınızda probleminiz çözülüyorsa, bu sorunun ekran kartınızdan kaynaklandığını gösterir. Bu durumda ilk kontrol etmeniz gereken “Geliştirilmiş Grafik Performansı” ayarıdır. Bu ayar ekran kartınızın performansını arttırmakla birlikte SOLIDWORKS ’ün desteklemediği ya da tarihi geçmiş ekran kartlarında sorun yaratabilir. Bu ayara ulaşmak için Seçenekler > Performans yolu izlenir. Menünün en altında bu seçeneği görebilirsiniz.

Bu ayar kapatıldığında sorun düzelmiyorsa, ekran kartını güncellemeyi deneyebilirsiniz. Yine çözülmezse IT’nize danışabilirsiniz.

ByPass modu

Bazı hatalara SOLIDWORKS içerisinde tanımladığınız bazı ayarlar kayıt defteri sorunları da sebep olabilir. Eğer ByPass modu ile açıldığında sorun düzeliyorsa buna işaret eder. Ayarlarınızı sıfırlamak çoğunlukla sorununuzu çözecektir.

Bununla birlikte SOLIDWORKS’ü onarmayı veya temiz kurulum yapmak da sorununuzu çözebilecek bir diğer yöntemdir.

Unutulmamalıdır ki RX’le bir SOLIDWORKS oturumu başlatıldığında, ilgili ayarlar SOLIDWORKS oturumu sonlandırılana kadardır. Bu bir sorun tanılama aracı olup, sorunun sebebi tespit edildikten sonra ilgili çözüm gerçekleştirilmediği sürece sonuçsuz olacaktır.

Son olarak Armada Blog ‘da yer alan SOLIDWORKS hakkındaki diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Faydalı olması ümidiyle.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir