Model Mania 2021 Öğrenciler için Modelleme Yarışması

3 Boyutlu modelleme konusunda kendinize güveniyor musunuz? O halde bütün dünyaya kendinizi ispatlayacağınız harika bir yarışma sizleri bekliyor. 3DEXPERIENCE World etkinliklerinden biri olan Model Mania 3DEXPERIENCE Student Challenge, bu yıl da güzel sürprizlerle karşınızda. Sözü uzatmadan hemen detaylara geçelim.

Modelleyin ve Ekran Kaydını 3DEXPERIENCE Platformunda Paylaşın

Model Mania, katılımcıların hem hız hem de doğruluk açısından değerlendirildiği bir tasarım mücadelesidir. Öğrencilerin katılabildiği bu yarışmada, verilen teknik resimlerin doğru ve en hızlı şekilde modellenmesi gerekiyor.

3D DESIGNER ‘da verilen teknik resimleri modellerken ekran kaydını almalısınız ve bu kayıtları 3DEXPERIENCE platformunda paylaşmalısınız. İhtiyaç duyacağınız bütün yazılımlara erişim hakkınız ücretsiz sağlanıyor. Bu arada 3DEXPERIENCE hakkında fikriniz bulunmuyorsa hemen buraya tıklayarabilirsiniz.

Nasıl Kayıt Olunur? 

1- Öncelikle 3DEXPERIENCE WORLD 2021 etkinliğine kayıt olmalısınız. Bu yıl tamamen dijital ortamlarda yapılacak olan etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.

2- Makalenin başında da belirttiğimiz üzere ücretsiz 3DEXPERIENCE Platformuna erişim hakkınız bulunuyor. 6 ay boyunca yeni tasarım deneyimi kazanarak, 3DEXPERIENCE platformunu keşfedebilirsiniz. Ücretsiz lisans talebi için tıklayınız.

3- Hemen aşağıda verilen teknik resimleri inceleyin. Gerçek bir projede olduğu gibi aşama 1 ve gelişmiş hali aşama 2 yi dikkatle modelleyin.

 

Model Mania Model

1. aşama çizimi

2. aşama çizimi

4- 4-29 Ocak 2021 arasında modellerken aldığınız ekran kaydını 3DEXPERIENCE  Student SwYm community ‘de paylaşın.

Kayıt 3D DESIGNER açıkken gerçek zamanlı olmalıdır. Kazananlar, harcanan zamana ve son modellerin doğruluğuna göre değerlendirilecektir. 

Hediyeler

En kısa ve en doğru ilk beş video aşağıdakilerle ödüllendirilecektir. Ancak unutulmamalı ki bütün dünyada yapılan bu yarışmada derece almak CV nizde mükemmel bir referans olacaktır. 🙂 

3D DESIGNER Hakkında

Güçlü, bulut tabanlı 3DEXPERIENCE Platformunda SOLIDWORKS tecrübesinin yaşanmasını sağlayan uygulamadır. 3D DESIGNER , öğrencilerin öğrenme amaçları için her tarayıcıdan ve cihazdan kullanıma hazır, bulut tabanlı çözümdür! Kurulum veya güçlü bir bilgisayar yatırımı gerekmez.

Hazırsanız vakit kaybetmeden yarışmaya katılabilirsiniz. Harika sonuçlar almanız ümidiyle. 🙂

4 Comments

  1. Hocam bu parcayi cizerken videoya mi cekerek cizecegiz. En hizli ve dogru yapan odulu alicak dogru anladim degil mi

  2. merhaba, Site içerisinde ekran kaydının ve çizimin paylaşımı ile otomatik olarak katılmış oluyor muyuz ? 3dexperience platformuna üyelik vs yaptım ancak yarışmaya kayıt olunma kısmını bulamadım. Ücretsiz lisans alma işlemi içinde mailiniz doğrulanmadı / eşleşmedi uyarısı alıyorum. Eksik bir kısım mı var tam anlayamadım.

  3. hocam ekran kaydını herhangi bir yolla alabiliyoruz sadece 3D designer açıkken gerçekleşiyor doğru mudur?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir