İşletim Sistemi Şu Anda Bu Uygulamayı Çalıştırmak için Yapılandırılmamış

SOLIDWORKS kapatıldığı zaman ” işletim sistemi şu anda bu uygulamayı çalıştırmak için yapılandırılmamış hatası alıyorsanız, tam olarak çözümü burada. Bilineceği üzere Windows’da diğer programlar gibi periyodik olarak güncelleştirme almaktadır. Bu güncelleştirmeler ile Windows daha iyi çalışmakta ve eksikleri giderilmektedir.  Fakat güncelleme beraberinde sorunları da getirebilmektedir. SOLIDWORKS ‘de karşılaştığınız hatanın nedenini de yine bununla bağlantılı.

Neden bu hatayı alıyorsunuz?

Windows tarafından Ağustos 2020 sonrasında yapılan KB 4566782 ve KB 4569745 güncellemeleri sonrasında Solidworks kapatıldığında “İşletim sistemi şu anda bu uygulamayı çalıştırılacak biçimde yapılandırılmamış” şeklinde bir hata çıkmakta ve hata tamam tuşuna basılmasına rağmen kaybolmamaktadır.

Bu SOLIDWORKS uyarısını nasıl çözebilirsiniz?

1- Sorunun farklı çözümleri bulunmaktadır. Öncelikle tavsiyemiz, hemen aşağıda bulunan linke tıklayarak, AccessDatabaseEngine_x64.exe dosyasını indirip bilgisayarınızda yüklemeniz olacaktır.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13255

2- Diğer bir çözüm SOLIDWORKS CAM eklentisini kaldırmanız olacaktır. Bunu Denetim Masası \ Programlar \ Programlar ve Özellikler den Solidworks’e sağ tıklayıp kaldırı seçin.

CAM dışındaki diğer bütün ürünlerin önündeki tiki kaldırın ve öğeleri kaldıra basın. Solidworks ’ü başlattığınızda hata giderilmiş olacaktır.

3- Bu çözümde ise Microsoft Office yazılımını kaldırarak sorunu tamamen ortadan kaldırıyoruz.  Microsoft Office programını kaldırdıktan sonra Solidworks Temiz kurulum dosyaları içerisinden \SOLIDWORKS 2020 SP04\PreReqs\VBA içerisinde bulunan vba ile başlayan programların hepsini kurun ve Solidworks’ü yeniden başlatın. Daha sonra ihtiyacınıza göre Microsoft Office’yi kurabilirsiniz

4- Aktaracağımız son yöntem Windows güncellemeleri ile ilgili. Windows güncelleştirmelerini de kaldırarak daha yeni Windows güncelleştirmesi çıktığında sorun giderilmiş olabilir.

Buradan KB 4566782 ve KB 4569745 güncelleştirmelerini bulup kaldır dediğiniz zaman Windows sorunun olmadığı sürüme dönüştürülecektir.

Bütün bunları denemenize rağmen halen sorun çözülmedi mi? Destek talebi için hemen bizleri arayabilirsiniz. Unutmayın; Armada Yazılım varsa, Çözüm Var 🙂 İyi çalışmalar dilerim.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir