SOLIDWORKS ‘de PDF Olarak Kaydet Çalışmıyor

SOLIDWORKS tasarımları üzerinde ki teknik resminizi, taşınabilir belge olan PDF uzantısına dönüştürmek isteyebilirsiniz. Oluşturduğunuz PDF rahatlıkla paylaşılabilir ve üzerinde incelemeler yapılmasına imkan sağlanır. Bu basit işlem bazen SOLIDWORKS üzerinden yapmaya çalıştığınızda, bilgisayarınız tepkisiz kalacak ve tuş gerekli fonksiyonunu yerine getirmeyecektir. Böyle problemle karşılaştığınız takdirde olası çözümleri beraber deneyelim.

1- Her ne kadar yazılımsal olarak bilgisayarlar gelişmiş seviyede olsa da, hala uygulamalar herhangi bir neden olmadan bozulabilmektedir. Önceki gün çalışan program bir anda çalışmamaya başlayabilmektedir. İlk kontrol etmeniz gereken program Solidworks değil, PDF görüntüleyicinizdir. Program ekle kaldır kısmından PDF görüntüleyicinizi kaldırıp yeniden kurun.

Kaldırma işlemini program kaldır kısmından ilgili uygulamanızı seçerek yapınız.

2- Tekrardan yükleme sonrasında hala sorun devam ediyorsa, Solidworks tarafında yapmanız gereken ayarlar bulunmaktadır. Solidworks açılırken belirli eklentileri arka planda yüklemektedir.

Her açılışta yüklenen eklentileri ayarlar bölümünden kapatarak Solidworks’ü çalıştırın. Bu eklentileri kapamak Solidworks’ünüzün daha hızlı ve sorunsuz çalışmasını sağlamaktadır. Eklenti sayınız arttıkça Solidworks’ün açılma hızı da yavaşlamaktadır.

Eklentilerin kapadıktan sonra PDF almayı deneyin. Eklentilerin kapanmasından sonra PDF alma işleminiz sorunsuz şekilde gerçekleşecektir.

Sorunsuz PDF alma işleminizden sonra gereken eklentileri tek tek açıp yeniden PDF almayı deneyin. Eğer sürekli kullandığınız eklenti PDF almanızı etkiliyorsa Solidworks’ü onarın veya temiz kurulum yapınız.

Büyük ihtimalle “SOLIDWORKS ‘de PDF Olarak Kaydet Çalışmıyor” şikayetiniz sona erecektir. Ancak halen sorununuz devam ediyorsa, çekinmeden bizi arayabilirsiniz. Son olarak blogda yer alan diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir