FloXpress Nedir?

FloXpress ürünü aynı SimulationXpress ürünü gibi bütün Solidworks paketlerinin içerisinde ücretsiz olarak kullanım sağlayabileceğiniz bir analiz ürünüdür. FloXpress sayesinde montaj ortamında oluşturduğunuz modellerin akış analizini gerçekleştirebilir, modelinizdeki sorunlu parçaları tespit ederek gerekli revizyonlar yapabilirsiniz. Flow Simulation ürününe kıyasla FloXpress ürününde de bazı kısıtlamalar mevcuttur. FloXpress ürünü, bir giriş ve bir çıkış içeren, tamamen kapalı bir hacimdeki sıvı akışını analiz etmek için özel olarak tasarlanmıştır. Daha karmaşık tasarımlarda akış analizi gerçekleştirmek için Flow Simulation ürününü kullanmanız gerekmektedir.

FloXpress uygulamasını açtıktan sonra, analize uygun bir geometriye sahipseniz eğer Akışkan Hacmini Göster butonuna tıklamanız gerekmektedir. Açıklıklar kapaklarla düzgün bir şekilde kapatıldıysa ancak modelde bazı küçük iç boşluklar varsa yine de geometriniz doğrulanacaktır. En Küçük Akış Geçidi simgesine tıklayın ve milimetre cinsinden değeri tanımlayın ve ileri butonuna tıklayın.

Sonraki adımda akışkanın cinsini belirlemelisiniz. Su veya Hava olarak seçim yapabilirsiniz.

İleri butonuna tıkladığınızda Giriş ve Çıkışlar için yüz tanımlamaları yapmanız gerekmektedir. Bu kısımlardan giriş ve çıkış için kütle akış hızı değerlerini ve akışın temas edeceği yüzleri tanımlayabilirsiniz. Tüm tanımlamaları yaptıktan sonra Çözümle butonuna tıklayarak analizinizi görüntüleyebilirsiniz.

Son olarak raporunuzla ilgili alt kısımda bulunan ekran görüntüsü yakalama butonunu kullanarak görüntü alabilir, Rapor Oluştur butonunu kullanarak da analiz sonucunuzun raporunu oluşturabilirsiniz. Ayrıca Canlandır butonunu kullanarak akış analizinizin animasyonunu görüntüleyebilirsiniz.

FloXpres hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Hemen aşağıdaki alandan SimulationXpress ürününü inceleyebilir yada Analiz için Xpress sayfasına gidebilirsiniz.

Analiz için Xpress

SOLIDWORKS ’de analiz yapabilmeniz için ayrı olarak satın almanız gereken ve farklı paket çeşitlerini içerisinde barındıran analiz ürünleri mevcuttur.

SimulationXpress

Basit şekilde parça bazlı olarak tasarımlarınız üzerinde, statik analiz gerçekleştirmenize olanak sağlayan bir uygulamadır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir