SimulationXpress Nedir?

SimulationXpress ürünü basit bir şekilde parça bazlı olarak tasarımlarınız üzerinde statik analiz gerçekleştirmenize olanak sağlayan bir uygulamadır. SimulationXpress aracının Simulation Standart ürününden en büyük farkı sadece parça ortamında ve statik analizler için kullanılabilir olmasıdır. Buna bağlı olarak fikstür olarak sadece sabit bir yüz kullanabilir, kuvvet olarak da sadece basınç ve yük kullanabilirsiniz. SimulationXpress aracı parçanız üzerinde basit olarak mesh boyutunu ayarlamanıza olanak sağlamaktadır, fakat kritik noktalar için mesh boyutunu düzenlemeniz mümkün değildir.

SimulationXpress ürününü çalıştırdığınızda sizi hoşgeldiniz ekranı karşılayacaktır. Bu menüden Seçenekler’e tıklayarak birim sisteminizi ve analiz sonuçlarınızın kaydedileceği dosya konumunu belirleyebilirsiniz.

Seçenekleri ayarladıktan sonra Fikstür Ekleme adımına geçmemiz gerekiyor. İleri butonuna tıkladıktan sonra Fikstür Ekleme sayfası açılacaktır. Bu kısımdan Fikstür Ekle butonuna tıklıyoruz ve sabitlemek istediğimiz yüzü seçerek onay butonuna tıklıyoruz.

Sonraki adıma geçtiğinizde sizden bir yük tanımlanmanız istenecektir. Kuvvet Ekleme butonuna tıkladıktan sonra kuvvet uygulamak istediğiniz yüzleri görselde yer aldığı gibi seçmeniz gerekmektedir. Alt kısımda yer alan Kuvvet sekmesinden uygulamak istediğiniz kuvvet miktarını belirleyebilirsiniz.

Kuvvet ekleme adımından sonra parça üzerine malzeme tanımlaması yapmanız gerekmektedir. Bunun için Malzeme Seçme butonuna tıklayın. Açılan pencereden kullanmak istediğiniz malzemeyi seçerek Uygula butonuna tıklayın.

Malzeme tanımlama işleminden sonra da varsayılan mesh ayarlarını değiştirmeden devam etmek istiyorsanız Simülasyonu Yürüt butonuna tıklayın ve simülasyonu görüntüleyin. Sonuçları görüntülemek için Animasyonu Durdur butonuna tıklayın. Ardından Evet,Devam butonuna tıkladığınızda analiz sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

Sonuçlar klasörünün içerisinden diğer analiz sonuçlarını da, üzerine iki kez tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Analiz işlemini tamamladıktan sonra Rapor Oluştur butonuna tıklayarak analiz sonuçlarınızı raporlayabilir ve farklı formatlarda dışarı aktarabilirsiniz.

SimulationXpress hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Hemen aşağıdaki alandan FloXpress ürününü inceleyebilir yada Analiz için Xpress sayfasına gidebilirsiniz.

Analiz için Xpress

SOLIDWORKS ’de analiz yapabilmeniz için ayrı olarak satın almanız gereken ve farklı paket çeşitlerini içerisinde barındıran analiz ürünleri mevcuttur.

FloXpress

FloXpress ürünü, bir giriş ve bir çıkış içeren, tamamen kapalı bir hacimdeki sıvı akışını analiz etmek için özel olarak tasarlanmıştır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir