SOLIDWORKS Şeffaflık İçinden Seçim

SOLIDWORKS montaj ekranında, unsurun arkasındaki bir diğer unsura ulaşmak için şeffaflık özelliği ile katı modeli şeffaf hale getirilebilirsiniz. Modeli şeffaf yaptığınız zaman arkadaki unsura sorunsuz bir şekilde ulaşabilmektedir. Fakat şeffaf yaptığınız unsura sonrasında ulaşmanız için unsur ağacından şeffaflığını değiştirmeniz gerekmektedir. Bir daha şeffaf modele ulaşım sağlanamamaktadır.

Fakat Sistem Seçenekleri > Seçim > Şeffaflık İçinden Seçimi Etkinleştir tikini kaldırdığınızda modeliniz şeffaf olsa bile tamamen görünmez olmaz.

Yukarıdaki görselde, mavi renkteki şekil seçim sonrası şeffaf hale gelmiştir ve arkasındaki unsura ulaşılmaktadır.

 

Sistem Seçenekleri > Seçim > Şeffaflık İçinden Seçimi Etkinleştir konumundan seçeneği kapatabilirsiniz.

Seçenek önündeki seçim kaldırıldığı zaman unsur şeffaf hale getirilmesine rağmen mouse ile seçilebilmektedir. Böylece şeffaf seçimler sonrasında sorun yaşamadan çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. SOLIDWORKS hakkında derlediğimiz diğer makalelere de göz atmanızı, eğer dikkatinizi halen çekmediyse İPUÇLARI sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Direkt olarak bizimle iletişime geçmek isterseniz https://www.armadayazilim.com/ adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere. 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir