3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Tekliflerini Değerlendirmeniz için 4 Neden

3DEXPERIENCE Platformu, yıllardır alıştığımız ve çok sevdiğimiz SOLIDWORKS yeteneklerinin günümüz teknolojisine tam entegre olduğu anlamına geliyordu. Tasarımın cloud / bulut tabanlı bir ortamda yapılmasının avantajlarından sıklıkla bahsediyoruz. Daha önce blogda yer verdiğimiz 3DEXPERIENCE Nedir? adlı makalemizde de avantajlarından bahsetmiştik. Bu makalemizde ise alışkın olduğunuz cümlelere değil, sizlere sunulan 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS tekliflerini değerlendirmeniz için gerekli 4 nedene yer veriyoruz.

1- Veri Yönetimi Sorunlarını Ortadan Kaldırın

CAD verilerini takip etmek can sıkıcı bir şekilde zor olabilir. Verilerinizi ister lokal olarak, ister bir sunucuda veya her ikisinde depolayın, şüphesiz bir noktada bazı CAD verilerini aramak için değerli zamanınızı boşa harcarsınız. Hiçbir parçayı aramak için, onu tamamen yeniden çizmekten daha fazla zaman harcadınız mı? Cevabınızı duyar gibiyim.. Tabi ki!

Revizyonlarınızı yönetmek için karmaşık kodlama/isimlendirme kuralları kullanıyor musunuz? Sürüm kontrolü tanımınız buysa, ekip arkadaşlarınızın her zaman sürecin içinde olacağına gerçekten güvenmelisiniz. Ve bir dosyanın en son sürümü üzerinde çalıştığınızı gerçekten nasıl anlarsınız? Hiç yorulmadan üzerinde çalıştığınız bir parçanın veya montajın üzerine birini kaydettirdiniz mi? Yalnızca bu değişiklikleri silmek için yanlış dataları sildiniz mi? Gerçek bir takip olmadığında, kimin hangi dosyada hangi değişiklikleri ne zaman yaptığını bilemezsiniz.

Bu acı tecrübeleri hepimiz yaşadık. Şirketinizin veri yönetimi standartlarını ne kadar dikkatli planlarsanız planlayın, birisi yada şahsen biz dikkatsizlikler ile karşılaşacağız. Ek olarak, verilerinizin ne kadar güvenli ve emniyetli olduğunu düşünürseniz düşünün, yalnızca bilgisayarınızdaki USB sürücüsü kadar güvenlidir.

ENOVIAworks ile Bulutta Ürün Veri Yönetimi Yapılabilir mi?

Çoğumuz Ürün Veri Yönetimini (PDM) düşündüğümüzde aklımıza tek yönlü, esnek olmayan büyük yapıda uygulamalar, BT kabusları, pahalı sunucular, uzun ve karmaşık rampalar ve büyük bütçeler gelir. SOLIDWORKS yazılımınız varsa, verilerinizi buluta taşıdığınızda, veri yönetimi sorunsuz bir şekilde entegre edildiğinden en kötü korku ve masraflarınızı ortadan kaldırmış olursunuz.

Revizyon kontrolü otomatiktir ve arama tam, hızlı ve kolaydır. Her zaman en yeni dosya üzerinde çalıştığınızı bilmenin rahatlığını yaşayabilir ve değiştirilen parçaları veya montajları görüntülemek için geçmişi geri alabilirsiniz. Hiçbir ek donanım veya BT maliyeti olmadan çok az hızlanma süresi gerekir.

En önemlisi, verileriniz güvende ve herkesle, herhangi bir zamanda ve herhangi bir cihazda paylaşılması kolaydır. Bulutun gücü budur.

2- CAD Datalarınızın Yönetim Ömrünü Nasıl İyileştirirsiniz?

CAD Yöneticisiyseniz, SOLIDWORKS sürümleriyle aşk / nefret ilişkiniz olabilir. Muhtemelen harika yeni özelliklere erişmeyi seviyorsunuz, ancak özellikle birden fazla CAD istasyonundan sorumluysanız kurulum sürecinden nefret ediyorsunuz. Şirketinizde çok sayıda data üreten var mı? Her departman kendi SOLIDWORKS sürüm uyarlamalarını da yapıyorsa, dosyalarınızın uyumlu olduğundan emin olamamak ne kadar sinir bozucu?

Sonra lisans izleme var; Kimin neye sahip olduğunu takip etmekle görevlendirilmiş talihsiz biriyseniz, bu oldukça göz korkutucu olabilir. Bir CAD kullanıcısı SOLIDWORKS lisansını evde kullanmak isteyip, ofisten ayrılmadan önce ödünç almayı mı unuttu?

Bu durumlarda, 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS olanakları, CAD Yöneticisinin en iyi arkadaşı oluyor . Platforma geçiş yaptığınızda güncellemelerin neredeyse otomatik olduğunu göreceksiniz – tıpkı telefon uygulamaları gibi. Yıl boyunca, büyük ve uzun süren bir güncelleme yerine muhtemelen bazı harika yeni özelliklerle çeşitli güncellemeler alacaksınız.

Ayrıca, bir projenin herhangi bir noktasında lisansları yönetmek, gerektiğinde eklemek ve çıkarmak kolay değildir. Adlandırılmış Kullanıcılar ile SOLIDWORKS lisansınıza, bir ağ lisansına değil kişiye bağlı olduğu için her yerden erişebilirsiniz. Bu da daha az ağrı kesici kullanacaksınız demektir. 😊

3- Genel ve Günlük Ürün Tasarım ve Geliştirme Sürecini Nasıl İyileştirirsiniz?

Ekibiniz ya da siz; iş planınız çok mu yoğun ? Tasarım sorunlarını ve zorluklarını tekbaşınıza mı yoksa tamamen işbirliğine dayalı bir ekip olarak mı çözüyorsunuz? İşe gittiğinizde, doğrudan e-postanıza mı gidiyorsunuz? Ekibinizin tamamı zaman çizelgesinde nerede olduklarını, hangi kilometre taşlarına ulaşıldığını ve bu sırada hangi sorunların meydana geldiğini biliyor mu? Müşterinizin ihtiyaçlarını karşılayan bir ürün sunduğunuzdan emin olmak için müşterinizle görüntülü bir konuşma yapmak artık şart oldu bunu şuan yapabilir misiniz?

3DEXPERIENCE platformu, ekibinizi çok az çabayla, birbiri ile uyumlu, ortak çalışanlara dönüştürebilir. E-postanızı başlatmak yerine, atanmış proje görevlerini bulmak, siparişleri değiştirmek ve proje zaman çizelgesini kontrol etmek için sadece platformun start tuşuna basmanız yeterli oluyor..

Üstelik, SOLIDWORKS ‘ü platformun içinden başlatabiliyorsunuz.

Ayrıca müşteriniz ile platform üzerinden etkileşimde olabiliyorsunuz, SOLIDWORKS modellerinizi paylaşarak,  gerçek zamanlı geri bildirim alabiliyorsunuz, bu da müşteri memnuniyeti yükseltmenizi sağlıyor. Pazarlama ve Mühendislik gibi farklı departmanların iletişim akışını iyileştirerek birbirlerinin süreçlerini geciktirmeden ürünün müşteriye sunulabilecek formatının erişime sahip olabiliyorlar..ve birçok işlev sıralı olarak yada eşzamanlı olarak gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, ekibiniz (istenirse) aynı ofiste bile olmasına gerek yok.

4- Başka Hangi Harika Araçlar var? ( belki de çoktan kullanmaya başladın bile.. )

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS fırsatları ayrıca 3D Creator ile harika bir çevrimiçi CAD programıyla birlikte gelir. Yine, SOLIDWORKS’ünüzü sevdiğinizi biliyorum, ancak masaüstünüzden uzakta (belki bir tablette) modellemek istediyseniz, bu programa kesinlikle göz atmalısınız. CATIA motor üzerine inşa edilmiş, güçlendirilmiş üstelik kullanımı çok kolaydır.

Hatta,sevgili SOLIDWORKS’ünüzle bazı benzerlikleri olmasının yanında çok daha güçlü bir araç ve hiçbir ek ücret ödemeden kullanabiliyorsunuz…

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Professional, 3D Sculptor adlı kullanıcı dostu bir yüzey modelleyici ile birlikte geliyor. Bu, SOLIDWORKS ‘de pek de kolay olmayan endüstriyel şekilleri oluşturmayı kolaylaştırır. Bu düzenli olarak yaptığınız bir şeyse kesinlikle bir göz atmalısınız.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Premium, yukarıdakilerin tümü ile birlikte gelir ve güçlü Simülasyon araçlarını içerir, böylece tasarımlarınızın bütünlüğünü gerçekten test edebilirsiniz.

Hayatımız, çalışma şekillerimiz değişiyor. Buna hazırlıklı olmak için sizin aldığınız aksiyonlar neler? Henüz planlama aşamasındaysanız, yada aldığınız aksiyonların yetersiz olduğunu düşünüyorsanız 3DEXPERIENCE Platformunu kesinlikle incelemenizi öneriyoruz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir