Evden SOLIDWORKS Kullanmak | Network Lisansı Ağa Bağlanmadan

Evden SOLIDWORKS kullanmak yada dilediğiniz yerden SOLIDWORKS kullanımına devam edebilmek, özellikle pandemi sürecinde sıklıkla gelen talepler arasında yer alıyor. Bu dönemde AR-GE ve tasarım faaliyetlerinin, şüphesiz ki kesintiye uğramadan devam etmesi gerekiyor. Sizler için hazırladığımız bu makalede SOLIDWORKS çalışmalarınızı dilediğiniz yerden yönetmeniz için gerekli detayları sunuyoruz.

SOLIDWORKS Network Lisansı Ağa Bağlanmadan Kullanabilme (Borrow)

SOLIDWORKS ve Draftsight ağ lisansları ağınıza bağlı bir sunucuda barındırıldığından, lisans almak için istemcilerin de aynı ağa bağlı olması gerekir. Bazı durumlarda, dizüstü bilgisayarla evden veya işyerinden çalışmak gibi ofisinizden uzakta bir lisans kullanmaya ihtiyacınız olabilir.

İstemcilerin lisans kullanması için kullanılabilecek iki yöntem vardır:

  • Ağınıza VPN üzerinden bağlanmak (İnternet bağlantısı gerektirir)
  • SolidNetWork License Manager ile lisans ödünç almak (İnternet bağlantısı gerektirmez)

Biz bu makale SolidNetWork License Manager ile lisans ödünç alma adımlarına yer vereceğiz. Adım adım süreç takip edildiğinde başarıyla sonuçlandıracağına eminiz.

1- Kullanıcı makinesinde SolidNetwork License Manager Client‘ı açın. Bu, Başlat> SolidWorks Araçları 20XX> SolidNetwork Lisans Yöneticisi İstemcisi 20XX altında bulunabilir.

Solidworks Borrow

2- Açılan araçta 4 sekme bulunuyor. “License Borrowing”i seçin. Kullanılabilir bir lisansı olan ürünlerin listesi listede gösterilecektir. Gerekli olanı seçin ve lisansa ihtiyacınız olacak son günü belirtin. Lisanslar 30 günlük maksimum borçlanma süresi ile sınırlıdır. Bu maksimum süre bir Seçenekler dosyası kullanılarak kısaltılabilir.

 

SOLIDWORKS, belirtilen gün 23: 59’a kadar kullanıma hazır olacaktır. Ertesi günün gece yarısında, lisans istemci dizüstü bilgisayarda sona erecek ve lisans sunucuda serbest bırakılacaktır. Lisansın 30 gün sonra tekrar ödünç alınması gerekecektir.

Bir ürün seçtikten ve tarihe kadar ödünç aldıktan sonra Borrow ‘a tıklayın. Bu, lisansı Borrowed product licenses penceresine taşıyacaktır. Ödünç alınan bir lisans, iade edilinceye kadar ağ havuzundan Kullanımda olarak gösterilir.

Belirtilen tarihten önce ofise dönerseniz, lisansı manuel olarak iade edebilirsiniz. Ağa yeniden bağlanın. Ödünç Alınan Ürün Lisansları listesinden lisansı seçin ve Geri Dön’ü tıklayın. Lisans iade edilir ve ağ havuzunda kullanılabilir hale gelir.

Evden SOLIDWORKS kullanmak yada herhangi bir yerden tasarımlarınıza devam etmek konusunda sorun yaşamaya devam ediyor musunuz? SOLIDWORKS Network Lisansı ağa bağlanmadan kullananma (Borrow) ile ilgili size yardımcı olmaktan mutlululuk duyacağız. Bize https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşarak hızla çözüme varabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan diğer SOLIDWORKS hakkındaki makalelere göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir