Solidworks Görev Zamanlayıcısı Kullanarak Zaman Kazanın!

Eğer teknik resimleri tek tek pdf formatına dönüştürmekle uğraşıyorsanız Görev Zamanlayıcısını görme vaktiniz gelmiş demektir 🙂 Görev Zamanlayıcısı, Solidworks uygulamasından bağımsız olarak çalışan ve normal şartlarda çok fazla kaynak ihtiyacı duyduğunuz;

  • büyük montajların yeniden oluşturulması,
  • otomatik teknik resim dosyası oluşturma,
  • dosyaların dönüştürülmesi,
  • tasarımların karşılaştırılması,

gibi tasarımcılar tarafından angarya olarak nitelendirilebilecek işlemleri, planladığınız zamanlarda, tek sefer veya periyodik olarak sürekli gerçekleştirebileceğiniz kullanışlı bir uygulamadır. Bir Solidworks Professional lisansına sahipseniz, Görev Zamanlayıcısı uygulaması Solidworks uygulamasıyla birlikte bilgisayarınıza otomatik bir şekilde kurulacaktır.

Uygulamayı çalıştırmak için Başlat menüsünden arama satırına “Görev Zamanlayıcısı” yazabilir veya “C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\SOLIDWORKS Araçları 20XX” konumuna girerek de ilgili uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Görev Zamanlayıcısı uygulaması içerisinde kullanımınıza sunulan 16 farklı işlev mevcuttur. Şimdi bu özellikleri kısaca inceleyelim.

Görev Zamanlayıcısı içerisinde yer alan uygulamalar

# Dosyaları Dönüştür: Bu işlem, Solidworks çizim datalarınızı bilgisayarınızda bulunan en son Solidworks sürümüne göre günceller.

# Upgrade Assistant: Solidworks sürümünüzü yeni bir sürüme güncellemeden önce mevcut dosyalarınızda herhangi bir sürüm uyuşmazlığı yaşayıp yaşamayacağınızı kontrol edebileceğiniz bir işlevdir.

# Dosyaları Güncelle: Üzerinde değişiklik yaptığınız dosyaları güncellemek için zamanlama oluşturabileceğiniz bir özelliktir.

# İlişkili Dosyaları Güncelle: Dosyalarınızı ve ilgili dosyaların ilişkili olduğu referans dosyaları güncellemenize olanak sağlar.

# Dosyaları Yazdır: Özel olarak seçtiğiniz dosyaları veya tür olarak sınıflandırdığınız dosyaları yazdırmanıza olanak sağlar.

# Dosyaları Al: Farklı formatlardan Solidworks ortamına aktararak kullandığınız dosyaları otomatik bir şekilde parça ortamına çevirebileceğiniz bir özelliktir.

# Dosyaları Ver: Solidworks ortamında oluşturduğunuz dosyalarınızı farklı formatlarda dışa aktarmanıza olanak sağlayan bir özelliktir.

# Özel Özellikleri Güncelle: Solidworks içerisinde oluşturduğunuz kişisel özellik verilerinizi güncellemenize olanak sağlayan bir özelliktir.

# Teknik Resimler Oluştur: Solidworks ortamında oluşturduğunuz dosyalarınızdan otomatik bir şekilde teknik resimler oluşturmanıza olanak sağlayan bir özelliktir.

# Yüksek Kaliteli Görünümlere Dönüştür: Draft kalitesinde oluşturulan teknik resim dökümanlarınızı yüksek kaliteli dökümanlara dönüştürmek için kullanabileceğiniz bir özellik.

# Özel Görev Çalıştır: Bağımsız uygulamaları çalıştırmak için hazırladığını makro dosyalarını çalıştırmak için kullanabileceğiniz bir özelliktir.

# eDrawings Oluştur: Solidworks ortamında oluşturduğunuz katı modellerinizi eDrawings formatında dışarı aktarmanıza olanak sağlayan bir özelliktir.

# Simulasyonu Güncelle: Solidworks ortamında parça ve montaj dosyalarınız üzerinden hazırladığınız analiz sonuçlarınızı güncellemek için kullanabileceğiniz bir özelliktir.

# Design Checker: Oluşturduğunuz teknik resim dosyalarınızı istediğiniz bir standardı referans alarak kontrol etmenize ve arasındaki farklılıkları belirlemenize olanak sağlayan bir özelliktir.

# Oluşturma ve Animasyon: Photoview için yapmanız gereken işleme görevlerinizi zamanlamanıza olanak sağlayan bir özelliktir.

# ECAD Dosyaları Oluştur: Solidworks ortamında oluşturduğunuz dosyalarınızı ECAD formatına dönüştürmenize olanak sağlayan bir özelliktir.

Yukarıda bahsettiğimiz bütün işlevleri, Görev Zamanlayıcısını kullanarak ileri bir tarihte gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri bir kez veya periyodik olarak birden fazla kez yapabilecek şekilde programı ayarlamanız mümkündür. İşlemlerin gerçekleşeceği zamanlarda Solidworks’de herhangi bir çalışma yapmamanız gerekmektedir.

Teknik Resim Dosyalarını Otomatik PDF Formatına Çevirme

Bu sebeple, iş yoğunluğunuzun ve kaynak kullanım ihtiyacınızın az olduğu zamanlara plan yapmanız daha faydalı olacaktır. Şimdi teknik resim dosyalarınızı Görev Zamanlayıcısının Dosyaları Ver işlevini kullanarak, nasıl otomatik ve toplu bir şekilde PDF formatına dönüştürebileceğinizi inceleyelim. Konuyla ilgili olarak hazırladığımız makaleye geçmek için lütfen tıklayınız.

Görev zamanlayıcısı ile ilgili sorularınız için bizlere https://armadayazilim.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir