Solidworks Plastik Kalıp Tasarımı Uygulama 3

Solidworks plastik kalıp tasarımı uygulamasında, bir plastik kapı kolu çerçevesi için çalışma yapılmıştır. Adım adım işlemler takip edildiğinde, sadece komutları ezberlemek yerine uygulayarak deneyim kazanmış olacaksınız. Öncelikle Uygulama 2 sayfasının ziyaret edilmesini tavsiye ederiz. Bu makale devam niteliği taşımaktadır. Hazırsanız uygulamanın son bölümüyle konuyu noktalıyoruz.

Maçaların rahat çıkması  ve maçaların hareket ettiği yüzeylere 3 derecelik  draft açısı verildi.

Parça üzerinde bulunan tırnaklı parçanın çıkartılması için alt noktadan alt kalıp maçası oluşturulacaktır.

Kalıp üzerinde oluşan parçanın çıkarılması için itici pimler kullanılmaktadır. Bu pimlerin kullanılacağı yerler erkek kalıp üzerinde çizimi yapılır.

Kalıp iki gözlü bir kalıp olacaktır. Bu yüzden iki kalıp birleştirildi.

Yandaki maçalar  hareketli maça sistemi olacaktır. Bu yüzden açılır kapanır maça sistemi olacaktır.

Kalıp itici pinlerin ve soğutma kanallarının tasarımı yapıldı. Tasarım yapılırken kalıp blokları arasında İnbus cıvata seçimi ve kalıp açılım hesabı yapılmıştır. Kalıp analizinde üretilecek olan plastik parça için Solidworks Plastics analiz çalışması yapılıp teknik bültene ekleme yapılacaktır.

Uzun ama bütün detaylarıyla sunduğumuz Solidworks plastik kalıp tasarımı uygulamamızın sonuna geldik 🙂 Blogda yeni uygulamalarla karşınızda olmaya devam edeceğiz. Uygulama hakkında sorularınız varsa bizlere https://armadayazilim.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir