Solidworks Plastik Kalıp Tasarımı Uygulama 2

Solidworks plastik kalıp tasarımı uygulamasında, bir plastik kapı kolu çerçevesi için çalışma yapılmıştır. Adım adım işlemler takip edildiğinde, sadece komutları ezberlemek yerine uygulayarak deneyim kazanmış olacaksınız.  Öncelikle Uygulama 1 sayfasının ziyaret edilmesini tavsiye ederiz. Bu makale uygulama 1 sayfasının devamı niteliğindedir. Hazırsanız devam ediyoruz.

Yüzeye kalıp ayrım yüzeyi için “Parting Surface” komutu yüzeyi oluşturulması durumunda yüzeye pararel yüzey oluşturulamamaktadır.

Surface komutu ile ayrım hattında “Surface -Untrim1” komutu ile yüzey oluşturuldu. Ayrım hattı ile yüzey arasında ayrım oluşturmak için “Surface-Trim1” komutu ile iki ayrı parça ayrılması sağlanır.

Dişi erkek kalıp ayrımı için “Tooling Split2” komutu ile kalıplar oluşturulacak. Parçanın eğimli olan kenarının kalıptan düzgün çıkması “İnterlock surface” seçimi yapıldı.

Plastik kalıp içerisinde Plastik enjeksiyon yolluk kanalının çizimi yapılacaktır. Parçalar ayrı ayrı kaydedilmeden önce bu işlem yapılmalıdır.

Kalıp komutu içerisinde yer alan “Core” sekmesi ile oluşturulan skech çiziminden maça çizimi oluşturuldu.

Uygulamanın devamı olan “Solidworks Plastik Kalıp Tasarımı Uygulama – 3” çalışmasını atlamak için lütfen tıklayınız.

Herhangi bir adımda sorun yaşıyorsanız bizlere https://armadayazilim.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir