Ücretsiz CAD Dosya İndirmeleri için Web Siteleri – 1

Yeni projeniz için ücretsiz CAD dosyaları indirmek isteyen bir mühendis veya proje yöneticisiyseniz daha fazla kendinizi yormayın. Tedarik sürecinizde ilerlemek için internetin dört bir yanından endüstriyel parçaların ücretsiz CAD modellerini sağlayan beş temel web sitesinin bir listesini derledik.

CAD parça dosyaları, kağıt ve kalemlerin taslağının modern bir yedeğidir. Ancak kullanımları basit tasarımın çok ötesindedir. Bir CAD modeli, birinin iki boyutlu bir çizimde tasvir edilmesi zor olan karmaşık özellikler de dahil olmak üzere üç boyutlu bir parçayı görmesini sağlar. CAD dosyaları, simülasyondaki diğer parçalarla birleştirilebilecekleri için de yararlıdır. Bir kullanıcı, bir bilgisayar programındaki diğer parçalarla satın almayı düşündüğü bir parçanın bir modelini, bir çizimin başaramayacağı şekilde bir araya getirebilir. Bu, parçaların bir montajda nasıl etkileşime gireceğini, zaman ve geliştirme maliyetlerinden ve montaj sürecinin ilerleyen bölümlerindeki olası hata ve problemleri görmelerini sağlar.

Aşağıda, çizimlerin değerlendirilmesi için ücretsiz CAD dosyalarını bulmak için kullanabileceğiniz beş kaynağı 2 part olarak sunuyoruz.

THOMAS

Thomasnet.com ‘daki 500.000’den fazla Kuzey Amerika tedarikçi veritabanımız nedeniyle Thomas’ı duymuş olabilirsiniz, ancak aslında bundan çok daha fazlasını sunuyoruz. OEM kataloglarından 10 milyondan fazla endüstriyel parça modeli içeren CAD dosya koleksiyonumuzla simülasyon ihtiyaçlarınızı karşılayabiliriz. CAD dosyaları, parça adına veya katalog şirket adına göre alfabetik olarak aranabilir ve arama sonuçları, bir şirketin tekliflerini ölçmenize yardımcı olmak için her katalogdaki parça ve ürün satırlarının sayısını azaltır.

TRACEPARTS

TraceParts’ın odağı 3D dijital mühendislik içeriği sağlamaktır. Şirket, ürün yapılandırıcıları, elektronik kataloglar ve 111 milyondan fazla parça içeren 805 katalog da dahil olmak üzere ücretsiz bir CAD parça kütüphanesi sunmaktadır. MCAD, ECAD, CAE ve BIM dahil olmak üzere 3D modeller ve CAD dosyaları ile iki boyutlu çizimler sunarlar.

3D CONTENTCENTRAL

Bu ücretsiz dosya tedarikçisi 2D ve 3D parçalar ve montajlar, 2D bloklar, makrolar ve kütüphane özellikleri sunar. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları CAD dosyalarını bulabilir ve ayrıca kullanılamazlarsa dosya isteyebilir ve yükleyebilirler. CAD dosyaları, parçalardan ve montajlardan enjeksiyon kalıplama malzemelerine kadar değişir.

PART Community

B2B Parça Topluluğunu işleten CADENAS, Solidworks, Solid Edge, Autodesk Inventor, CATIA, NX ve Creo için 2D ve 3D CAD parça kataloglarının yanı sıra kullanıcıların kendi tasarımlarını yükleyip paylaşmaları için bir bölüm sunuyor. CAD katalogları mekanik ve elektrikli parçaların yanı sıra BIM ve mimari modeller de sunmaktadır.

GRABCAD

GrabCAD, mühendisler, tasarımcılar, üreticiler ve STEM öğrencileri için parçalardan tam makine ve mimari modellere kadar 3.8 milyondan fazla dosya içeren bir CAD dosya paylaşım web sitesidir. AutoCAD, Autodesk, PTC Creo, Rhino, GrabCAD ve diğer çeşitli yazılım programlarıyla uyumlu dosya formatları sunarlar.

Buraya kadar verdiğimiz cad dosyası indirmek için kullanılan en popüler web siteleri diyebiliriz. Ancak tabii ki bundan daha fazlası da bulunuyor. Diğer makalemizde web siteleri vermeye devam ediyoruz. Devam etmek için tıklayınız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir