Ücretsiz CAD Dosya İndirmeleri için Web Siteleri – 2

Yeni projeniz için ücretsiz CAD dosyaları indirmek isteyen bir mühendis veya proje yöneticisiyseniz daha fazla kendinizi yormayın. Tedarik sürecinizde ilerlemek için internetin dört bir yanından endüstriyel parçaların ücretsiz CAD modellerini sağlayan beş temel web sitesinin bir listesini derledik. Bu makale Ücretsiz CAD Dosya İndirmeleri için Web Siteleri -1 adlı makalemizin devamı niteliğindedir. Halen incelemediyseniz öncelikle buraya tıklayarak ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Şimdi birbirinden değerli web sitelerine devam edebiliriz.

McMaster

MC Master firması, kendi internet sitesinde sattığı ürünlerin 3B modelleri de indirilebilir. Ürünleri aratığınız zaman ismi yeşil puntolarla yazılmışsa içerisine girip modelleri indirebilirsiniz.

Thingiverse

Thingiverse, 3D yazdırılabilir modelleri keşfetmeyi, yapmayı ve paylaşmayı amaçlayan MakerBot’a bağlı bir tasarım topluluğudur. Kendini böyle en büyük topluluk olarak tanıtmak, her model bir Creative Commons lisansı altında lisanslanmıştır ve herkesin herhangi bir tasarımı kullanmasına veya değiştirmesine izin verir.

Thingiverse’nin geniş bir ürün yelpazesinde indirilecek çok sayıda parçası vardır. Dosyalar tamamen 3D baskı içindir. Aramalardaki tüm parçalar orijinal anahtar kelimeye veya kelime öbeğine kadar izlenebilir.  Bonus özellikler arasında, önceden tamamlanmış görevlerin listelendiği bir zorluklar bölümü ve bir eğitim bölümü ve projelerinizde size yardımcı olacak uygulamaların bir listesi bulunur. Basılan tüm modelleri sipariş etmek için yerleşik bir seçenek vardır.

CGTrader

CGTrader, 3D tasarımcıları ve CG endüstrisi ile ilgili alıcılar için bir çevrimiçi 3D model pazar ortaya koymaktadır. Freelance 3D tasarımcıları, tasarım şirketleri ve 3D modelleme hobileri çalışmalarını yüklerler ve dosya sahipleri fiyatlandırmayı ayarlarlar. CGTrader alıcıların model sahipleriyle doğrudan iletişim kurmasını sağlar.

MYMINIFACTORY

MyMiniFactory, 3D yazdırılabilir modeller için dijital bir platformdur, burada her bir model bir yazılım kontrolü yoluyla test edilir ve daha sonra sitede yayınlanmadan önce topluluk tarafından test edilir. Arama çubuğu hemen belirgin değildir, ancak kullanıldıktan sonra açılır filtrelerle çok çeşitli kolayca gezilebilir kategorilere açılır.

Modeller 3D baskı içindir. Aramalardaki tüm bölümler doğrudan orijinal anahtar kelimeyle veya kelime öbeğiyle ilişkilidir; örnek anahtar kelimeler içinde hileli sonuçlar yoktur.

Platform, 137 yarışmada şu ana kadar 112.434 $ ödülün kazandığı tasarım yarışmaları da dahil olmak üzere harika isteğe bağlı ekstralara sahiptir.

YEGGI

Yeggi, 2 milyondan fazla mevcut olan 3D yazdırılabilir modeller için arama motoru olarak adlandırılıyor. Beklenebileceği gibi, arama çubuğu açıktır ve yanındaki seçenekler sonuçların iyi bir şekilde filtrelenmesine izin verir.

Dosya formatları öncelikle 3D olarak yazdırılabilir, ancak bazı açık kaynaklı 3D CAD dosyalarıyla kullanıcılar indirip düzenleyebilecekleri modelleri bulabilir.

Aramalardaki tüm bölümler, orijinal anahtar kelime veya kelime öbeğiyle doğrudan ilişkilidir; birden fazla kütüphane sitesinde yapılan arama, hatalı sonuçları filtreliyor gibi görünür.

“3D Baskı Haberleri” bölümünde videolar, eğitimler ve yorumlar bulunmaktadır.

Şimdilik sizlere tavsiye edebileceğimiz web siteleri bu kadar. Umuyoruz ki aradığınız CAD dosyalarını bularak, rahatlıkla çalışmalarına devam edersiniz. Eğer sorularınız varsa bizlere armadayazilim.com adresinden ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply