Solidworks Bilen Mühendis İş Bulma Fırsatını Arttırır mı?

Solidworks bilen mühendis ilanlarına sıklıkla rastlamışsınızdır. Mühendis yada tekniker farketmez, popüler iş arama sitelerine SOLIDWORKS yazıldığında fazlasıyla iş ilanı karşınıza gelecektir. Durum böyle olunca herkesin aklına şu soru geliyor: Solidworks bilmek iş bulma şansımı arttırır mı?

Makine mühendisi yada tekniker mezun olduğunda karşısına geniş yelpazede çok fazla alan çıkar. Sıhhi tesisat, mekanik, Ar-Ge, Planlama vs. saymakla bitiremeyeceğimiz çalışma alanları bulunuyor. Bu çalışma alanlarından bir kaçı çok daha fazla iş imkanı sağlaması nedeniyle sivriliyor. Bunlardan birisi de şüphesiz ki makine sektörü. Makine sektörü yaygın fabrikalar ve bağlantılı sektörler nedeniyle ülkemizin belkide bel kemiği niteliğinde.

Binlerce mühendis makine ve bağlantılı sektörlerde çalışma imkanı yakalıyor. Diğer teknik çalışanlarda ilave edildiğinde ne denli büyük olduğu anlaşılacaktır 🙂 Bu kadar büyük bir sektörde belirli bir yer kazanabilmek kişilerin yeteneklerine bağlı. Malumunuz artan kontenjanlar nedeniyle mezun sayısı hızla artıyor ve her geçen yıl katlanarak da devam edecek. Bu kadar mezun içerisinde nasıl farkedileceksiniz?

Sektör büyük ancak çalışmak isteyen teknik insan sayısı da bir o kadar fazla. Bu kadar insan arasından sıyrılarak, kendinizi göstermeniz sektörün iyi analiz edilmesiyle mümkün. Ne yapıyorlar, nasıl yapıyorlar, aradıkları tam olarak ne? işte bu sorulara yanıt vermeliyiz. Ancak bu şekilde farkedilirsiniz.

Nasıl Farkedileceksiniz?

İşte konumuzun başlığına geliyoruz. Solidworks bilen mühendis olmak fark katar mı burada yanıtlamış olalım. Bununla birlikte makine sektöründe iş bulma şansınızı arttırmak için diğer tavsiyelerimizi de sıralayacağız.

 1-  Çağımızda artık üretim süreci tamamen bilgisayarlar ile kontrol ediliyor. Makine imalatı yada geliştirme sürecinde kullanılan yazılımları bilmek fark katacaktır. Bu alanda iş ilanlarından da farkedileceği üzere Solidworks bilmek önemlidir. Türkiye’de çok yaygın şekilde kullanılmaktadır. Dolayısıyla CV ‘nizde mutlaka bulunmalı. Aynı şekilde diğer popüler CAD/CAM yazılımları içinde bilgi sahibi olmak şansınızı arttıracaktır.

 2-  Mümkünse SOLIDWORKS yada herhangi bir yazılım hakkındaki bilginizi resmi bir belge ile belgeleyin. Örneğin Solidworks sertifika sınavlarına girerek CSWA,CSWP gibi uzmanlık sertifikalarını edinebilirsiniz.

 3-  Makine sektörü deyince aklımıza ilk olarak imalat gelir. İmalat süreci ve operasyonları hakkında yorum yapabilmek önemlidir. Elinize aldığınız bir parçanın cnc de mi işlendiği yoksa pres de mi yapıldığı gibi detaylar hakkında yorum yapmak değer katacaktır.

 4-  Güzel bir linkedin profili hazırlayarak, yeteneklerinize Solidworks ve diğer yazılımları da ekleyin. Kariyer uzmanları tarafından farkedilmenin güzel bir yöntemidir.

Özetleyecek Olursak

Solidworks Türkiye’de en çok kulanılan 3 boyutlu CAD yazılımı olması nedeniyle Solidworks bilmek iş fırsatınızı mutlaka arttıracaktır. İyi bir Solidworks eğitimi alarak, bu konuda hızla ilerleyebilirsiniz. Armada Yazılım teknik ekibimizce hazırlanan eğitimler için buraya tıklayabilirsiniz. Merak edilenler için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir