Solidworks Nedir? Kimler Kullanır?

Solidworks nedir? Kimler kullanır? Sorusunu merak ediyorsanız, şöyle yada böyle makine sektörüyle ilgilisiniz demektir. Çünkü makine sektörünün her neresinde bulunursanız bulunun, SOLIDWORKS adını duymamak mümkün değildir. Peki sürekli duyduğunuz SOLIDWORKS nedir? detaylarıyla cevaplayalım.

Bir şeyin imal edilmeden önce, hayal edilir yada var olan ürünlerden ilham alınır. İmal edilecek ürünün, ölçüleri, yerleşimi vs gibi detayları henüz işe başlamadan önce planlamak büyük avantajdır. İnsanoğlu binlerce yıldır, önce planlıyor sonrada harakete geçiyor.  İlk insanların yerleşim yerlerinde yapılan kazılarda bulunan tabletler, mağaralar, hayvan derileri vb. objeler üzerinde çizimlere fazlasıyla rastlanmıştır. Mızrak, taşıma araçları, kaplar, kısacası insanoğlunun hayal edebildiği çizimlerin yapıldığını görüyoruz.

Üzerinden binlerce yıl geçse de günümüzde halen bir şeyi imal etmeden önce çizim yapıyoruz. Bazen kafamızdakileri elimizle bir kağıda çizim yaparak aktarıyorsuz, bazende bilgisayar kullanarak detaylandırıyoruz. Harekete geçmeden önce hepimizin yaptığı şey temelde aynı 🙂

Eğer basit ve bir kaç çizim yapacaksanız el ile çizim düşünebilirsiniz. Fakat fazlaca detaya sahip parçalar, parçaların birbiriyle uyumu, imalat çizimleri, montaj bağlantıları gibi detaylar söz konusu olduğunda el ile çizim yapmak neredeyse imkansız. Aşağıda bir sürü insanın el ile çizim yaptığını görüyorsunuz. 1 proje için bile, bu kadar adamla çizim yapmak yetersiz kalabilir. Özetle el ile çizim seçeneği çağımızda oldukça kullanışsız diyebiliriz.

Çağımız bilgisayar çağı Eğer bir bilgisayar kullanarak çizimler yapacaksanız, malumunuz bir çizim yazılımı/programı gerekiyor. İşte merak ettiğiniz SOLIDWORKS, tam da burada devreye giriyor. SOLIDWORKS bir ürünü bilgisayar vasıtasıyla 3 boyutlu çizilebilmesine olanak sağlıyor. Nasıl yani? Çizimin birde 3 boyutu, 2 boyutu mu var! Hemen aşağıdaki görselle izah edelim.

3 Boyutlu Çizim nedir? 2 Boyutlu Çizim nedir?

Sağda gördüğünüz SOLIDWORKS ‘de hazırlanmış bir 3 boyutlu çizim ( 3d olarak da isimlendirilir), solda gördüğünüz çizim ise 2 boyutlu çizim olarak nitelendiriliyor.  Sağdaki görsel çok daha net ve gerçek hayatta göreceğimiz hali diyebiliriz. Çizimi etrafında çevirerek altına, üstüne yanına her tarafına bakabiliyorsunuz. Soldaki görselde ise direkt olarak üstten bakabiliyorsunuz. Bu tarz çizimlere 2d olarak tanımlıyoruz. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? 🙂

SOLIDWORKS 3 boyutlu tasarım konusunda dünyada en çok tercih edilen yazılım diyebiliriz. Bir parçayı, makineyi yada üreteceğiniz herhangi bir şeyi, sıfırdan bilgisayar ortamında çizip nasıl olacağını önceden anlayabiliyorsunuz. Bilgisayar destekli tasarım “CAD” olarak adlandırılır ve CAD dünyasının en güçlü yazılımının  SOLIDWORKS olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

SOLIDWORKS savunma,medikal, otomotiv, kısacası üretimin olduğu hemen hemen her alanda kullanılıyor. Peki SOLIDWORKS ‘u kimler kullanır? sorusunna yanıt verelim.

SOLIDWORKS Kimler Kullanır?

Mühendisler, teknikerler, teknisyenler, tasarımcılar ve tasarım arzusu içinde olan herkes kullanabilir! SOLIDWORKS kullanabilmek için özel bir unvan gerekmiyor. Ancak tasarım kalitesinde mühendislik bilgisi önemli yer tutuyor.

SOLIDWORKS Nasıl Öğrenilir?

Armada Yazılım olarak düzenlediğimiz, sertifikalı eğitimlere katılarak profesyonel şekilde eğitim alabilirsiniz. Bunun yanısıra; SOLIDWORKS çok yayın şekilde kullanıldığı için internet de bolca kaynak yer almaktadır. Youtube gibi video platformları kontrol edildiğinde pek çok eğitim videosu görülecektir. Ayrıca teknik eğitim veren okullar ve özel kurslarda da yine eğitim imkanı bulunuyor.

SOLIDWORKS hakkında halen merak ettiğiniz konular varsa bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir