SOLIDWORKS Sanal Gerçeklik ile Online Fuar – Visualize

Yeni normal dijital yaklaşımı hızlandırarak, pratik ve süreçlerden etkilenmeyecek alternatifleri de beraberinde getirdi. Bir önceki makalemizde de bahsettiğimiz üzere eğer makine/ürün fuarlarına katılmak mümkün değilse harika bir çözüm var; Online Fuar! Aslında covid-19 nedeniyle yaygınlaşan bir yöntem olsa da, pandemiden bağımsız olarak mükemmel bir pazarlama aracı olarak çağımızın bir gerçeği.

Sanal / Dijital / Online Fuarlar

# Fuar masrafları

# Makine taşıma, kurulum gibi zahmetli süreçler

# Lokasyona bağlılık

gibi ciddi sorunlarda geride bırakılacaktır. Daha fazla kişiye ulaşarak, potansiyel müşterilerinizi arttırabilirsiniz. Çok daha az zamanda, düşük maliyetle ve profesyonelce ürün sergilemek için Sanal Gerçeklik!

Visualize Professional ile Sanal Gerçeklik Deneyimi

Üç boyutlu CAD verilerinizi fotoğraf kalitesinde görüntülere ve animasyonlara dönüştürmenize olanak sağlayan Visualize , aynı zamanda bu verileri sanal gerçeklik ortamına aktararak interaktif görüntülemenize de olanak sağlamaktadır.  Solidworks Professional ve Premium paketle birlikte bir Visualize Standart ürününe sahip olabiliyorsunuz .

Fakat sanal gerçeklik özelliğini kullanabilmek için Visualize ürününüzün Professional sürüme yükseltilmesi gerekmektedir. Visualize ortamında elde ettiğimiz gerçekçi görünümleri ve animasyonları VR medya oynatıcınız ile kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Fakat eDrawings’te olduğu gibi tasarımlarla interaktif bir şekilde etkileşim kurmanız mümkün değildir.

Sanal gerçeklik konusunda Visualize ve eDrawings arasındaki en büyük ayrım da bu noktada ortaya çıkmaktadır.

# eDrawings vasıtasıyla aldığınız görüntülerde, görüntü kaliteniz çizim ortamındaki gibi olur fakat parçaları dilediğiniz şekilde hareket ettirme, patlatma görünüm alma ve ölçeklendirme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

# Visualize vasıtasıyla aldığınız görüntülerde ise gerçeğe yakın bir şekilde hazırlanmış 360 derece görsellerinizi ve animasyonlarınızı VR ortamına yansıtmanız mümkündür.

Visualize Professionel ile VR ortamına görüntü aktarmadan önce yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Visualize ortamından alacağınız gerçekçi görünümleri VR medya oynatıcınıza aktarabilmek için bu görünümlerin 360 derece özelliğe sahip olması gerekmektedir.

Önceden hazırladığımız model ekranımızdayken 360 derece görüntü alabilmek için öncelikle ortama bir adet 360 derece kamera eklememiz gerekmektedir. Bu işlem için sağ taraftan Kameralar sekmesini açarak boş kısma sağ tık yapıp Yeni Kamera seçeneğini seçiyoruz. Bu işlemin ardından oluşturduğunuz yeni kamera, kameraların yer aldığı pencerede görüntülenecektir.

Sonrasında yine Kamera sekmesinden eklediğimiz kamerayı seçerek Genel sekmesine gelip Tür bölümünden 360 seçeneğini seçiyoruz. Bu işlemler birlikte mevcut kameramızı 360 derece kameraya çevirmiş oluyoruz. 360 derece kamerayı seçtiğimizde görüntü sabitlenecektir. Bulunduğunuz konumu değiştirmek için Tür kısmını Perspektif’e çevirip konumu değiştirip ardından 360 seçeneğine tekrar dönebilirsiniz.

Kameranızın konumunu ayarladıktan sonra Çıktı Araçları menüsünü açarak Animasyon sekmesine gelin. İşleme Seçenekleri sekmesinden Sosyal medyada Sanal Gerçeklik oynatımı için ayarla seçeneğini aktifleştirin.

Son olarak Boyut sekmesinden çözünürlük ayarını yaparak Animasyon İşlemeyi Başlat butonuna tıklayın. Artık 360 derece görüntü olarak ayarladığınız çıktı dosyanızı VR medya oynatıcıda görüntüleyebilirsiniz gerçekçi görünümlerinizi sanal gerçeklik ortamına aktarabilirsiniz.

Sanal Gerçeklik uygulamalarını eDrawings ve Visualize üzerinden ele aldığımız bu çalışmanın faydalı olmasını ümit ederiz. Merak edilenler için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir