SOLIDWORKS Kaldırma ve Kaldırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zaman zaman yaşadığımız sorunlardan ötürü SOLIDWORKS kaldırma ihtiyacınız doğabilir. Bu kaldırma işlemi standart değil özel olarak gerçekleştirilmelidir. Ancak SOLIDWORKS programını bilgisayarımızdan kaldırmadan önce, sorun yaşamamak için mutlaka lisansımızı devre dışı bırakmamız gerekmektedir. Lisansı devre dışı bırakma işlemlerini hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Kaldırma işlemine başlamadan önce yapılması gerekenler:

  1. Mutlaka admin hesabıyla giriş yaptığınızdan emin olun.
  2. Windows kullanıcı hesabı denetimlerini devre dışı bırakın.
  3. Anti-virüs programlarını kapatın.

Artık SOLIDWORKS kaldırma işlemine geçebiliriz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Program ekle/kaldır içerisinden SOLIDWORKS programını kaldırı seçin. Seçim işleminden sonra karşınıza Solidworks kurulum yöneticisi gelecektir.

Kurulum yöneticisinin özet kısmı size silinecek programlar hakkında bilgi vermektedir. Bu kısımda dilerseniz istediğiniz programları bilgisayarınızdan silmeyebilirsiniz. Ancak biz şimdilik tamamen kaldırma işlemi yaptığımızdan bütün programları seçili bir şekilde bırakıyoruz.

Kurulum yöneticisinde dikkat çeken bir ayrıntıda Gelişmiş Seçeneklerin bulunması. Programın tamamen kaldırılması için Gelişmiş Seçeneklerin yanında bulunan değiştir butonuna tıklıyoruz.

Gelişmiş seçenekleri değiştir butonuna tıkladığımızda, karşımıza çıkan ekranda SOLIDWORKS programının normal silme işleminden sonra kalacak kalıntılarını görüntülemekteyiz. Tamamen silme işlemi için bu seçeneklerin hepsini aktifleştiriyoruz ve bu şekilde SOLIDWORKS programımızı tamamen kaldırabiliyoruz.

SOLIDWORKS ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizlere https://www.armadayazilim.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Son olarak blogda yer alan SOLIDWORKS hakkındaki makaleleri incelemenizi tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

One comment

  1. Merhaba programı kaldırmak istiyorum ancak program kaldır seçeneğinden seçtiğim zaman ilk fotoğraftaki eklentiler gözükmüyor o kısım beyaz kalıyor. Dosyaları manuel silmek istedim ama bu seferde bana sürekli solidworks pdm kurmaya çalıştı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir