hyperMILL Server Lisanslama da Dikkat Edilmesi Gerekenler

hyperMILL kullanıcıları için önem arz eden Server Lisanslama konusunda bütün detaylara yer verdiğimiz bu makalemizde; Server Lisanslama nedir, hyperMILL üzerinde etkileri nelerdir, nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı ve kullanım şekli nasıl olmalıdır? sorularına yanıt bulacağız.

Server lisanslama nedir?

Server lisanslama; yani atölyede olan bilgisayarınızın üzerinde olan dongle ile değil de, sanal AĞ üzerinden olan dongle lisansı görerek çalışmasını sağlayan bir lisanslama sistemidir.

Server lisanslamada iki türlü sistem vardır. Kullandığınız paket içeriğinin tamamını ağ üzerinden gör veya kısmi bir şekilde gör denilen bir sistemdir. Yani 2X eksen ve 3X eksen modüllerini atölyede takılı olan dongle üzerinde gör, 5X eksen modülleri ise Server Ağ üzerinden dağıtarak atölyedeki birden fazla kullanıcıya dağıtarak gör dediğimiz bir sistemdir.

Ya da atölyenizdeki kullanıcı bilgisayarda hiç dongle olmadan bütün modülleri, Server Ağ üzerinde gör demenizde mümkündür. Modül seçimi yaparken özellikle Kullanıcı modülünün bu şekilde olmasını talep etmelidir.

Network bilgisayarınıza hyperMILL kurulumu yaparken;

1- Sadece License Maneger kısmını kurunuz. Network ağ üzerinde olan bilgisayarınızın başlat kısmından, LicenseManager 2020.2 penceresini yönetici olarak açınız.

2- Açılan pencerenin Options kısmından (Use this computer as a license server) kısmını aktif ediniz.

3- locate lisanse server automatically seçimini açınız. Böylelikle lisans ağ üzerinde ki kullanıcı, atölyede olan bilgisayarlara lisans dağıtacaktır.

Akabinde aynı işlemleri kullanıcı atölye bilgisayarında License Maneger kısmını yönetici olarak açınız.  Options kısmından sadece (Cllient) kısmından (Use licences from a server) ve (locate lisanse server automatically) kısımlarını açınız. Böylelikle atölye bilgisayarlarınız network ağ üzerinde lisanslamaları görecektir.

Network lisanslama yaptınız. Her şey doğru ama ağ üzerinde lisanları görünmüyor mu? Böyle bir problem ile karşılaşabilirsiniz. Böyle durumlarda yapmanız gereken işlem;

1- Atölye bilgisayarında License Maneger kısmını yönetici olarak açınız.

2- Options // Client // (Specify server list) kısmını açarak, Network Ağ İP adresini giriniz(örnek 192.168.1.1 ). Yani manuel olarak da bağlantı yapılabilir. Bazen sistemsel olarak otomatik görmeyebilir. Lokal olarak ta işlem yapmanız mümkün olabiliyor.

Modül kullanımları, satın alınan adet kadar kullanılır. Örneğin 5X Z-level finishing aynı anda atölyedeki iki ayrı bilgisayar bu modülü kullanamaz. Bir kullanıcı pasif ederken, diğer kullanıcı aktif ederek kullanabilecektir. Network kurulum ve lisanslama  ile ilgili videomuzu makalenin hemen başında görebilirsiniz.

Son olarak hyperMILL hakkında blogda yer alan diğer makalelere göz atmanızı tavsiye ederiz. hyperMILL hakkındaki bütün sorularınız için https://www.armadayazilim.com/ adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir