SOLIDWORKS PLASTICS’DE BİRLEŞİM İZLERİNİ ÖNCEDEN GÖREBİLİRSİNİZ

SOLIDWORKS PLASTICS’DE BİRLEŞİM İZLERİNİ ÖNCEDEN GÖREBİLİRSİNİZ

Plastik enjeksiyon ile üretim sırasında ikiye ayrılmış akışın birleşim yerlerinde çizgiler gözlemleriz ve bu çizgilere birleşim (kaynama) çizgileri denir. Bu birleşim yerleri parça üzerinde zayıf bölgeler oluşturarak, parça bir gerilime maruz kaldığında kırılmaya kadar varan sonuçlar yaratabilmektedirler.

Solidworks Plastics kullanarak, parçanızda birleşim çizgileri oluşup oluşmayacağını görebilirsiniz ve Solidworks bu çizgilerin nerelerde oluşacağını analiz süreci tamamlandığında size göstermektedir. Birleşim çizgilerini görebilmek için basit şekilde sonuç seçeneklerinden aşağıda gördüğünüz gibi Kaynama Çizgileri seçeneğini aktif edebilirsiniz.

 
Birleşim İzlerinin Oluşma Sebepleri

  • Düşük kalıp sıcaklıkları
  • Yanlış enjeksiyon konumu
  • Düşük enjeksiyon basıncı
  • Enjekte edilen malzeminin akış debisi
  • Tutarsız döngü işlemi

 
Birleşim İzlerini Nasıl Düşürürüz
İstenen parçada birleşim izlerini düşürebilmek için Solidworks Plastics kullanarak Dolgu Sonundaki Basınca bakabilirsiniz. Bu sonuç size kalıbı doldurmak için ne kadar basınç gerektiğini söyleyecektir. Daha önce belirttiğimiz gibi Düşük Enjeksiyon Basıncı birleşim izlerine sebep olacaktır. SOLIDWORKS CAD sayesinde parça tasarımınızı düzenleyerek gereken optimum basınca ulaşabilir ve birleşim izlerini enjeksiyon sürecinde düşürebilirsiniz. Birleşim izlerini azaltabilmeniz için sonuçlar arasında Dolum Zamanı, Soğutma Süresi, Soğutma Sonundaki Sıcaklık ve daha bir çok seçenek size yardım etmek amacıyla sizi bekliyor.

Solidworks Plastics analizi ile birleşim izleri gibi üretim sorunlarından kolayca kurtulun ve kalıp revizyonunu ortadan kaldırarak parça kalitesi ve güvenilirliğini arttırın.
 
 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir