SOLIDWORKS Kullanıcısı Boston Dynamics'in Yeni Robotu Handle, İlginç Hareket Kabiliyetleriyle Öne Çıkıyor.

Boston Dynamics, yeni robotu Handle’ın ilk videosunu yayınladı. Hareket kabiliyetleriyle dikkat çeken Handle, ilginç tasarımıyla da hangi canlıdan esinlenildiği konusunda bizleri  merak ettiriyor.

Handle adı verilen robot 2 metre boyunda ve bugüne kadar yapılan diğer robotlardan farkı zıplayabilmesi. Tek şarjla 24 kilometre yol gidebilen Handle mükemmel bir denge ile 1,2 metre yüksekliğe zıplayabiliyor.

Boston Dynamics firmasının tanıttığı yeni nesil robot Handle saatte 15 kilometre yol yapabiliyor. Bakımı ve üretimi benzerlerine göre oldukça basit olan Handle’nin iki bacağı ve tekerlekleri bulunuyor.

Robot teknolojisi üzerine çalışmalar yapan Boston Dynamics’in ismini son birkaç senedir sıklıkla duyuyoruz. Şirket, özellikle mühendislik harikası olan ve gerçekçi tepkileriyle ağızları açık bırakan robotlarının videolarıyla biliniyor. Boston Dynamics’in internet ortamında videoları en çok paylaşılan robotlarının, insansı robot Atlas ve hareketleri bir köpeği andıran Spot olduğunu söyleyebiliriz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir