CeBIT'in ana teması: “Kentsel Dönüşüm ve Teknoloji”

Uluslararası teknoloji devleri Global Konferans için İstanbul’da buluşacak.

CeBIT Bilişim Eurasia Platformu içinde yer alacak olan; Fuar, Global Konferans ve Sinerji Zirvesi, 24 Ekim’de CNR Expo ve WOW Convention Center’da ziyaretçileri ile buluşacak. Platformda bu yıl da; “Kentsel Dönüşüm ve Teknoloji” ile, “Akıllı Kentler ve Akıllı Belediyelerde Yaşam” temaları ön plana çıkacak.
cebit-bilisim-eurasia-2010-fuari
Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterildiği platformda; büyüyen şehirlerde belediyecilik, iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaşılan sorunların bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği konularında hazırlanan projeler paylaşılacak.
Dört ana bölümde gerçekleşen CeBIT Bilşim Eurasia Fuarında; CeBITpro; CeBITgov, CeBITlab; CeBITlife bölümleri yer alıyor
CeBITpro: İş dünyası ve kurumsal uygulamalar ziyaretçilerle buluşuyor!
‘‘Bulut Teknolojisinde Yeni Gelişmeler, Bilişim Sistemleri Güvenliği, Sanallaştırma, Veri Saklama Ortamlarındaki Gelişmeler, Uydu Teknolojisi Bilişim Teknolojisi ile Buluşuyor, Yazıcı Teknolojisinde Gelinen Nokta ve Bilişim Güvenliğinin Yeni Boyutu Güvenliği’’ konu başlıkları en güncel hali ve en son gelişmelerle birlikte fuar ve eş zamanlı düzenlenen zirvede masaya yatırılıyor.
CeBIT gov: Kamu sektörüne yönelik bilişim çözümlerinin yanı sıra, Dönüşüm Projesi, e – belediyeler ve akıllı kentler özel bölümleriyle teknolojik çözümler sergiliyor
Türkiye’nin deprem ülkesi olması nedeniyle, niteliksiz konut stokunu ortadan kaldırmayı hedefleyen Kentsel Dönüşüm Projesi, CeBIT Bilişim Eurasia’da bilişim sektörüyle buluşacak.Mobil katılımın getirdiği teknolojilerle desteklenmesi düşünülen projede, “Mobil Belediyecilik Uygulamaları”, “Deprem Erken Uyarı Sistemi”, “QR Code ve Arttırılmış Gerçek Uygulamalar ile Bilgi Paylaşımı” gibi ana başlıklarda çözüm ortaklarıyla görüşmeler yapılacak. NFC teknolojisi ile toplu ulaşımı daha kolay takip edebilme, mobil bilet kullanabilme konuları gündeme gelecek. Mobil iletişim altyapısının kentsel dönüşümle birlikte kurgulanması, baz istasyonlarının planlı bir şekilde yapılması ve kent estetiği konuları ele alınacak.
CeBITlife: Tüketici elektroniği sergileniyor!
Günlük yaşam ve iş hayatının dijital dünyasındaki en son trendler ve tüketici elektroniği ürünleri tek bir etkinlikte CeBITBilişimlife platformunda sergilenecek.Mobil iletişim, yüksek kapasiteli donanım, eğlence veya sosyal ağlar, “kendinizi pazara tanıtın ve son kullanıcıları etkileyin” mesajıyla sunulacak.
CeBITlab: İnovasyon dünyası burada buluşuyor!
Geleceğin inovasyona ihtiyacı var. CeBITlab, geleceğe yönelik projelerin oluşturulduğu, bilimsel konularla mega trendlerin tartışıldığı, üniversiteler ve araştırma kurumları için platform oluşturuyor. “Gelecek konseptlerinizi ortaya koyun ve tüm sektörlerden ürün geliştiriciler, yatırımcılar, PR ve medya kuruluşları ile bağlantı kurun” mesajını veriyor.
CeBIT Global Konferans ve CeBIT Sinerji Zirvesi İngilizce ve Türkçe Canlı Yayın İle Sınırları Ortadan Kaldırıyor!
Bu yıl CNR Expo fuar alanına komşu olan WOW Convention Center ve CNR Expo’da düzenlenecek olan CeBIT Global Konferans ve CeBIT Sinerji Zirvesi etkinlikleri Almanya’dan BITKOM ve DeutscheMesse AG desteği ile farklı bir boyuta taşınıyor.
CeBIT Hannover, Almanya’da gerçekleştirilen CeBIT Global Konferans’nın, Avrasya ayağı CeBIT Sinerji Zirvesi ile birlikte ilk kez İstanbul‘da düzenleniyor. Seminer, Konferans ve Panellerin yer aldığı 3 tam gün sürecek olan etkinliğin büyük bir bölümü canlı yayınlanacak ve dünyanın dört bir yanından izlenebilecek. Avrasya ayağı Türkiye’ye gelen bu konferans coğrafyamızda, hem ulaşılabilirlik hem de konularıyla İstanbul’u ve Türkiye’yi bu konuda da cazibe merkezi yapmayı hedefliyor. Zirve süresince etkinlikler 3 gün süre ile canlı yayın ile tv.cebitbilisim.com adresinden dünyanın her yerinden izlenecek.
CeBIT Global Konferans ve CeBIT Sinerji Zirvesinin Ana Konuları;
Bilişim, Politika ve Toplum; Mobility; Büyük Veri ve Bulut; Geleçeğin Teknolojileri, Akıllı Kentler, Akıllı Belediyeler; Innovasyon ve Girişimcilğin öne çıkacağı Global Konferans ve Sinerji Zirvesi dünyaca ünlü konusunda uzman konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor.
Uluslararası önemli konuşmacılar katılıyor!
Microsoft: Başkan Yardımcısı, CharbelFakhoury
CEO Scout24: Kıdemli Başkan Yardımcısı Dijital Hizmetler Deutsche Telekom, Dr. Martin Enderle
Vodafone Global Enterprice: Girişimler İcra Kurulu Başkanı (CEO), Mr. Geldmacher
G Data SoftwareAG:BaşGüvenlikYöneticisi (CSO) ve Güvenlik Savunucusu, Eddy Willems
Google Inc.: MühendislikDirektörü, Jeremy Doig
Hannover Bölgesi Ekonomi, Ulaşım ve Eğitim Direktörü,Ulf-Birger Franz
AkıllıŞehir, Mobilite ve Toplumsal Değişim için İnovasyon Merkezi Direktörü, Florian Lennert
Berlin Üniversitesi, Prof. Dr. Şahin Albayrak
Berlin Üniversitesi, Prof. Dr. Sven Prüser
Müsteşar,Polonya Ekonomi Bakanlığı,Mr. DariuszBogdan
Müsteşar, Yönetim ve Dijitalleştirme Bakanlığı,Malgorzata Olszewska
Polonya Girişimciliği Geliştirme Ajansı Başkanı (PARP), Bozena Lublinska-Kasprzak
Polonya Enformasyon ve Yabancı Yatırımlar Ajansı Başkanı (Palilz), Slawomir Majman
KOSGEB ve CeBIT işbirliği devam ediyor; Uluslararası Alım Heyetleri çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor!
CeBIT Bilişim Eurasia 2013, yalnızca Türkiye değil, Avrasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için debilişim sektörüne ışık tutacak. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, “Uluslararası Satın Alma Heyetleri” fuarı ziyaret edecek.Özel projeler ile firmalara yönelikKOSGEB ve DeutscheMesse AG finansal destekleri devam ediyor. Türk Yazılımcılar Özel Bölümü; BASID Özel Bölümü; ERP Alanı; Teknokent Özel Bölümü; İzmir Ticaret Odası Özel Bölümü bunlardan bazıları.
Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia’da yeni ürünler de görülebilecek bu ürünlerden bazıları
Mevcut kâğıt maliyetini 5’te1 oranında düşüren Toshibae-STUDIO 306LP
Toshiba, dünya’da ilk defa kâğıt üzerindeki görüntü ve yazıları silebilen, çevre dostu, çok fonksiyonlu yazıcısını CeBIT’de görücüye çıkarıyor. Doğal ekolojik sistemin korunmasına ve sürdürülebilir olmasına güçlü bir destek sağlayan Toshiba e-STUDIO 306LP, çok Fonksiyonlu Yazıcı yazdırılmış dokümanlarınızın üzerindeki görüntü ve yazıların silinme işlemini e-STUDIO RD30 ile kombine çalışarak sağlıyor. Kâğıt, özel bir toner kullanımıyla belirli bir sıcaklıkta RD30 cihazından geçirilerek, hızlı bir şekilde görüntünün silinmesi ve yok olmasını sağlıyor.
IPG cep telefonlarını NASA teknolojisiyle koruyan kılıf!
NASA için nano teknoloji kullanılarak üretilen IPG ekran koruyucu, 0.15 milimetrelik kalınlığıyla ekran hassasiyetini azaltan ve görüntü kalitesini bozan şeffaf ekran koruyucuların yerini alıyor. Bu sorunları ortadan kaldırıyor. Dilenirse telefonun ekranı ile birlikte arka kapağını da koruma altına alabiliyor.Ürün, cihazın 2. el değerinde yüzde 20’ye varan oranda artış sağlıyor.Her cihaza ait özel kesime sahip olan IPG telefonlar gibi; tabletler, fotoğraf makinesi ekranları için de tam bir çizilme koruması sağlayarak ekrandaki makyaj ve parmak izlerine son veriyor. Cihazınızı şok darbelere karsı koruyor. Ekranda parmak izi oluşmasını da engelleyen kılıfın farklı markalar için üretilmiş 300’ü aşkın cihaz için modeli bulunuyor, www.cebimikoruyorum.com adresinde, 30 ile 49 TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor.
Net Vizyon Bilgi İşlem, yeni nesil Data Center ürünleri ile Yola Çıkıyor!
Kurumların, Network ve Sistem ihtiyaçları alanında entagratör olarak faaliyet gösteren Net Vizyon firması, sektördeki önemli bir eksikliği gidermek üzere “Mobil Data Center” projesi ile yola çıkmaya hazırlanıyor.
2002 yılında kurulmuş olan Net Vizyon, Data Center ve UCS ürünleri alanında, müşteri ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda, işletmenin maliyetlerini düşürecek, yüksek verim sağlayacak, kullanım kolaylığına sahip ürünler ve çözümler sunuyor. Türkiye’deki sayılı Cisco Data Center partnerlerinden olan Net Vizyon’un çözümlerini önerdiği ve uzmanı olduğu markalar arasında Cisco, EMC, vmWare, HP, Ubiquiti çözümleri yer alıyor.
Dünya çapında CeBIT :
Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBIT, IT uzmanlarını her yıl olduğu gibi 2014’te de bir araya getiriyor. Avrasya’nın bir numaralı fuarı CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Istanbul Fuar merkezinde ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. CeBIT Hannover’in ise bu yıl Datability konu başlığı altında 10-14 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek. CeBIT Avusturalya bu yıl daha büyük bir fuar alanına sahip oluyor. 5-7 Mayıs tarihlerinde, fuar Sydney Olympic Park’a taşınacak. Brezilya’daki BITS fuarı bu yıl sektörün son trendlerini 13-15 Mayıs’ta sergileyecek.
Kaynak: milliyet.com.tr

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir