Tekerlekten Dekantöre

3D Printing’in bir faydaları otomotiv sektöründe de görülüyor. 3D Printing, Bentley tasarımcılarına ve mühendislerine yardımcı oluyor. Geleneksel üretim methodlarının yanısıra, 3D Printing ile tasarımı yapılan otomobillerin modelleri küçültülüyor, hatta birebir kopyaları hazırlanıyor.
Onca yıldır Bentley Motors, el yapımı lüks arabaları ve heyecan verici sürüş deneyimleriyle tanınır. Aşağıda izleyeceğiniz videoda, Bentley’in Stratasys 3D Printer’ları kullanarak, üretim öncesinde tasarım ekibinin araçları nasıl simule ettiğini izleyeceksiniz.
Bentley tasarım stüdyosu, asıl üretimden önce tasarımlarını test etmek için, Objet30 Pro ve Objet500 Connex kullanıyorlar. Stratasys 3D Printer’ların yüksek hassasiyetli özellikleri ile, herhangi bir dizayn öğesini kolaylıkla birebir üretebiliyorlar.

Daha Düzgün Bir Sürüş için Çok Malzemeli Üretim

Objet500 Connex Çok Malzemeli 3D Printer, tek bir üretimde çeşitli özelliklere sahip malzemeleri combine edebilir. Bu özellik sayesinde, otomobilin iç ve dış dizaynını tam fonksiyonellikle görebilir ve hissedebilirsiniz. Tekerlekten, direksiyona değişik bölümleri, aynı anda üretebilirsiniz. Tasarımın bir kısmı opak madde ile üretilirken, aynı anda diğer kısmı kauçuk benzeri malzeme ile üretilebilir.
Bentley, tasarımda ve prototiplemede hızlı dönüş alıp, tasarımlarını test etmek için Stratasys 3D Printer’ları kullanıyorlar. Böylelikle yaratıcılıkta sonsuzluğu ve inovasyonda da heyecanı yaratıyorlar.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2wHRne2VKuQ&w=480&h=360] Kaynak: infotron.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir