Gelişmiş insansı robot ATLAS

İlk İnsansı Robot: Atlas Robot
İnsansı robot teknolojisine çağ atlatan Darpa & Boston Dynamics’in ürettiği Atlas Robot, 1.88 metre uzunluğa ve dünyanın en gerçekçi insansı robotu unvanına sahip!
darpa-atlas-boston_large_verge_medium_landscape
Çalışmalarını insansı robot teknolojileri üzerinde gerçekleştiren Darpa & Boston Dynamics’in daha önce de robot dünyasına sunduğu BigDog, Petman ve Cheetah adını verdiği yarı insansı robotlarla gündeme gelmişti. Robot dünyasının dev ortakları bu kez de insansı robot ürettiler

Yaşanılan en ufak aksaklığın üstüne giderek geliştirilen Atlas adındaki insansı robot, bu zamana kadar tasarlanmış, insan vücuduna en yakın robot olarak biliniyor. 1.88 metre boyundaki Atlas, 150.4 kg ağırlığa ve 28 hidrolik mekanizması sayesinde 46 ekleme sahip.
LIDAR adını taşıyan uydu ve radardan tanımlama sistemine sahip Atlas, şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü kas ve eklemlere sahip robot olduğu biliniyor. Her türlü koşullarda yaşayabilen robot asker fikrinden yola çıkan DARPA (ABD İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı), ürettiği en insansı robotunu yalnızca doğal afetlerde TIM’lerin gidemeyeceği yerlere gönderme adına tasarlandığını öne sürüyor.
Bilgisayar üzerinden kontrolü sağlanan Atlas, kısa bir süre sonra kontrol edecek kişinin bir kostüm içine girip eklemlerini oynatmasıyla kontrol edeceği öne sürülüyor.
Gelişmiş insansı robot ATLAS hakkında ayrıntılı bir tanıtım videosu
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w40e1u0T1yg&w=640&h=360]

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir