Fransız Sürücüsüz Internet Bağlantılı Otomobil Projesinde Dassault Systèmes İşortağı Oldu

Bu iş ortaklığı ile Akka ve Dassault Systèmes, global otomotiv endüstrisine yardımcı olacak üst düzey mühendislik hizmetleri ve çözümleri sunacak. Sürücüsüz ve internet bağlantılı otomobil projesi Fransa hükümeti tarafından desteklenen 34 projeden biri.
logo_akka_vgris_CMJN dassault_systmes

Fransız Akka Technologies ve Dassault Systèmes sürücüsüz internet bağlantılı otomobil pazarında yenilikçiliği teşvik etmeyi hedefleyen uzun vadeli bir iş ortaklığı kurduklarını duyurdu. Bu iş ortaklığı ile Akka ve Dassault Systèmes, global otomotiv endüstrisine yardımcı olacak üst düzey mühendislik hizmetleri ve çözümleri sunacak. Sürücüsüz ve internet bağlantılı otomobil projesi Fransa hükümeti tarafından desteklenen 34 projeden biri.
Her iki şirket de pazarın daha fazla bağlanabilirlik arayışına, bulut özellikli otomobil hizmetlerinin zorluklarına ve öncelikli iş hedefi olan “tüketici deneyimine” yanıt vermek konusunda benzer anlayışı paylaşıyor. Otomotiv sektörü ve dijital ekonomi arasındaki işbirliğinin bir sonucu olan akıllı ve sürücüsüz otomobiller bulut özellikli tüketici deneyiminin mükemmel bir örneği. Akka için bunun anlamı, akıllı sürücüsüz teknolojisinin en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen, Link&Go adı verilen sürücüsüz bağlantılı konsept otomobili geliştirmek. Dassault Systèmes için ise bunun anlamı, Akka, genel ulaşım ve mobilite endüstrisine bulut tabanlı bir işbirliği platformu olan 3DExperience platformunu sağlamak.
Kendi kendini süren Link&Go konsept aracın yeni neslini geliştirmek için Akka mühendisleri, bulutta barındırılan tek bir işbirliği platformunda tasarım, simülasyon ve onaylama sağlayan Dassault Systèmes 3DExperience platformundan faydalanacaklar. Ayrıca mühendislere; yeni teknolojiler ve yeni süreçlerin benimsenmesi, kurumsal bilgi birikiminin birleştirilmesi ve çok kültürlü global bir deneyim yaklaşımının ortaya çıkarılmasını teşvik edecek bir sosyal işbirliği alanı sağlayacak.
Akka Technologies Group CEO’su Maurice Ricci ortaklıkla ilgili şunları söyledi: “Bu ortaklık, mühendislerimizin uzmanlığını ve yaratıcılığını destekleyecek bağlantılı dünya için uygun yeni hizmetler oluşturmaya yardımcı olacak gerçek bir teknolojik gelişimdir.”
Dassault Systèmes CEO’su Bernard Charlès ise: “Geleceğin mobilite deneyimini oluşturmanın zorlukları tüm endüstriye temelden şekil vermektedir. Bulut, bilgi-eğlence, eşleştirme, GPS ve çok daha fazla hizmetle ilişkilendirdiğiniz bir araç deneyimi sizin için ne ifade ediyor. Bu ortaklık işte bu soruları yanıtlayacak, sürücüsüz otomobil geliştirmeyi destekleyecek ve geleceğin akıllı şehrinde bağlanabilirlik gibi bir altyapı entegrasyonuna odaklanacaktır.”
Kaynak: Turkİnternet armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir