SOLIDWORKS Simulation Dosya Uzantıları Anlamları

Teknik İpuçlarıKategori: Solidworks SimulationSOLIDWORKS Simulation Dosya Uzantıları Anlamları
Tevrat Alan Teknik Destek Mühendisi 2 hafta önce oluşturdu

SOLIDWORKS Simülasyon Dosyaları için sonuçlar, CWR uzantılı tek bir dosyada bulunur. Etüt özellikleri, malzemeler, sınırlamalar, yükler ve temas koşulları gibi diğer bilgiler SOLIDWORKS parça veya montaj belgesine kaydedilir. Analiz sırasında çözücü tarafından birçok dosya oluşturulur.

Bunlardan bazıları analiz tamamlandığında otomatik olarak silinen geçici dosyalardır, diğerleri ise model kapatıldığında silinmeden önce bir araya getirilip CWR dosyasına kaydedilmesi gereken sonuç dosyalarıdır.

Çözücünün veya SOLIDWORKS’ün aniden sonlandırılması durumunda, dosyaların silinmesi gerçekleşmeyecek ve geride birçok gereksiz dosya kalacaktır. Ağa ve sonuçlara erişmek için yalnızca CWR dosyası gerektiğinden manuel olarak silinebilirler.

  Dosya türleri ve anlamları
.GEN Bu, FEM veritabanıyla ilgili tüm bilgileri içeren genel bilgi dosyasıdır. Tipik olarak koordinat sistemi bilgilerini, düğümler ve elemanlar hakkındaki bilgileri (örgü bilgileri), eleman gruplarını, gerçek sabit kümeleri, malzeme özellik kümelerini vb. içerir. Bu, analiz modüllerine bir giriş dosyası gibidir. .GEN dosyasını silseniz bile çalışmanızda tüm Malzeme özellikleri, Yükler/BC, Mesh Kontrolü bilgilerinin (bu bilgiler SolidWorks parça/montaj dosyası veritabanında 3. taraf nitelikleri olarak saklanır) bozulmadan kalacağını, ancak mesh verilerinizin bozulmadan kalacağını unutmayın. kaybolacak.
.MAS Bu, veritabanının tamamı hakkında bilgi içeren MS Access dosyasıdır. Buna ana dosya da denir.
.OUT Bu, özetlenmiş yer değiştirmeler, gerilimler vb. gibi çözücü bilgilerini içeren bir metin dosyasıdır. Bu dosyayı Not Defteri’nde açabilir ve içeriğini okuyabilirsiniz.
.TEM Termal analiz bilgilerini ve termal sonuçların özetini içeren bir metin dosyasıdır. Bu dosyayı Not Defteri’nde açıp içeriğini okuyabilirsiniz. Bu dosya termal analiz için .OUT dosyasının eşdeğeridir.
.LCD, .LCN, LCP, LCM Bu dosyalar yer değiştirme sonuçlarını içerir.
.IDA Bu, her serbestlik derecesi için denklem numarasını içeren ikili bir dosyadır.
.LDS Bu, yük bilgilerini içeren PRE1’in (ön analiz modülü) hazırladığı ikili bir dosyadır.
.STE, .STN Bu dosya tüm eleman ve düğüm gerilme değerlerini içerir (doğrusal için STE ve doğrusal olmayan analizler için STN)
.FTR Bu, yorulma sonuçlarını içeren  dosyadır.
.STP Düşme Testi stres bilgilerini içeren  dosyadır.
.GCF Kontak bilgilerini içeren dosyadır.
.ELF Eleman kuvvetlerini içeren dosyadır.
.EFF Reaksiyon kuvveti hesaplaması için eleman kuvvetlerini içeren  dosyadır.
.CNT Bu dosya temas kuvveti bilgilerini, uzak kuvvetleri (arayüz yüzeyinde) ve Pim ve Cıvata kuvvetlerini içerir.
.NP1 Bu, Doğrusal Olmayan için plastik (ve diğer doğrusal olmayan malzeme modelleri) temel bilgilerini içeren  dosyadır.
.NP2 Bu, Doğrusal Olmayan için plastik (ve diğer doğrusal olmayan malzeme modelleri) temel bilgilerini içeren  dosyadır.
.MSF Bu, Dinamik analiz için gerekli Frekans analizi bilgilerini içeren dosyadır.
.EIG Frekans analizi sonucunda oluşan modları içeren dosyadır.
.DSP Bu, önceden belirlenmiş yer değiştirmeleri içeren PRE1 tarafından hazırlanan  dosyadır.
.RSL FFEPlus çözücünün sonuç bilgisini içeren  dosyadır.