SOLIDWORKS PDM’de Uyarı Bloklarını Devre Dışı Bırakma

Teknik İpuçlarıKategori: Solidworks PDMSOLIDWORKS PDM’de Uyarı Bloklarını Devre Dışı Bırakma
Melis Menzil Kızılpınar Teknik Destek Mühendisi 2 hafta önce oluşturdu

Uyarılar, SOLIDWORKS PDM özellikleri ve izinlerinin önemli bir parçasıdır. PDM’de gerçekleştirilen farklı işlemleri etkileyen birden çok uyarı mevcuttur. Bu uyarılar, bir kullanıcının uyarı parametrelerini karşılayan bir işlemi denediğinde görünecek ve yapılandırılmışsa, tüm işlemi engelleyecektir. Bu makalede, PDM’deki uyarıların neyi etkilediği ve bir işlemi engellemek veya sadece kullanıcıyı uyarıp işlemi yine de devam ettirmek için nasıl yapılandırılacağı üzerine bilgi vereceğim.

Uyarılar, Kullanıcı ve Grup özelliklerinin bir parçasıdır, burada Klasör İzinleri ve Yönetici İzinleri de bulunur. Bu özelliklere SOLIDWORKS PDM Yönetim aracını açarak ulaşabilirsiniz> İlgili kasayı açarak> ‘Kullanıcılar ve Gruplar Yönetimi’ sekmesine giderek> Değişiklikleri ‘Grup’ düzeyinde veya ‘Kullanıcı’ düzeyinde uygulayabilirsiniz.

Kullanıcı ve Grup Yönetimi

Grup/Kullanıcı özellikleri açıldığında, ‘Uyarılar’ sekmesi sekme bölgesinin sol alt kısmında olacaktır. Bu bölümde, ‘Etkilenen işlem:’ seçeneklerinden birini değiştirerek işlemi engelleyecek ‘Uyarılar’ seçeneklerini değiştirebilirsiniz, bu seçenekler: Durumu Değiştir, Kasadan Al, Kasaya Gönder ve Revizyon Ayarla. Her etkilenen işlem için farklı uyarılar seçilebilir, bu da işlemin belirtilen parametreye ulaşıldığında gerçekleşmesini engeller.

Örneğin, ‘Durumu Değiştir’ işlemi seçilirse ve ‘Dosya yeniden yapılandırılmadı’ uyarısı işaretlenirse, bir kullanıcı dosyanın yeniden yapılandırılmadığı bir durumda dosyanın durumunu değiştiremeyecek ve ‘Dosya yeniden yapılandırılmadı’ uyarısı görünecektir. Alternatif olarak, ‘Dosya yeniden yapılandırılmadı.’ uyarısı işaretsiz bırakılırsa, bir kullanıcı dosyanın durumunu değiştirirken uyarı mesajını görecek ancak işlem engellenmeyecek ve kullanıcı yine de belirtilen dosyanın durumunu değiştirebilecektir.

Bir uyarı tetiklendiğinde, “Kontrol Etme” işleminden “Durumu Değiştir” işlemine kadar çeşitli işlemleri etkileyebilecek birçok seçilebilir uyarı mevcuttur. Bu bilgiyi kullanarak, yönetici veya PDM tasarımcısı, kasayı özelleştirebilir ve bir kullanıcının hangi işlemleri yapabileceğini ve yapamayacağını daha iyi kontrol edebilir. Ancak, bir kullanıcının devam etmek istediği bir işlemi engelleyen bir uyarı varsa, Yönetici, kullanıcıyı etkileyen uyarıyı işaretlemeden de işlemi devam ettirmesine izin verebilir.