SOLIDWORKS Ayarları Kaydetme ve Yükleme

SOLIDWORKS arayüzünü kişiselleştirerek, daha hızlı ve verimli çalışmalar yapılabileceğini biliyoruz. Zamanla kendinize göre oluşturduğunuz araç çubuğu, menü, kısayollar ve sistem seçenekleri şüphesiz ki çok değerlidir. Bilgisayar sisteminin çökmesi, kayıt defterinin bozulması ya da yeni bir bilgisayara geçilmesi nedeniyle bütün ayarlarınızı kaybetmek can sıkıcı olacaktır. Sizler için hazırladığımız bu makalede; öncelikle SOLIDWORKS ayarlarının nasıl kaydedilerek yedekleneceğini, hemen ardından da yedeklenen ayarların nasıl yükleneceğinden bahsedeceğiz.

Solidworks Ayarları Kaydetme veya Yedekleme

 1-  Önce SOLIDWORKS’ü kapatın ve Windows Başlat> Tüm Programlar> SOLIDWORKS [YEAR]> SOLIDWORKS Tools> Kopyalama Ayarları Sihirbazı [YEAR] seçeneğine gidin.

Ya da diğer bir yöntem olarak SOLIDWORKS ekranından Kaynaklar – Ayarları Aktarma Sihirbazı ’nı seçebilirsiniz.

 2-  SOLIDWORKS Ayarları Kopyalama Sihirbazı aracı karşınıza çıkacaktır. Ayarları Kaydet butonuna tıklayarak ilerleyiniz.

 3-  Artık ayarları kaydetmek için son aşamadayız. Ayarlar dosyasını (.sldreg) kaydetmek için güvenli bir konuma göz atabilirsiniz. Hemen ardından aşağıda gösterildiği gibi iletişim kutusundaki listeden hangi ayarları yedeklemek istediğinizi seçebilirsiniz. Son butonuna tıklamanızın ardından Tamam ‘ı seçtiğinizde; .sldreg dosyası belirtilen konuma kaydedilir.

Yedekleme işlemi tamamlandığına göre artık yeni SOLIDWORKS ortamına, kişiselleştirilmiş ayarlarınızı tekrardan yükleme aşamasına geçebiliriz.

Kaydedilen yada Yedeklenen SOLIDWORKS Ayarlarını Yükleme

 1-  Ayarları kaydetme aşamalarında olduğu gibi aynı şekilde Windows Başlat> Tüm Programlar> SOLIDWORKS [YEAR]> SOLIDWORKS Tools> Kopyalama Ayarları Sihirbazı [YEAR] seçeneğine gidin.

 2-  Karşınıza çıkan Kopyalama Sihirbazı aracından, Ayarları Geri Al butonuna tıklayarak ilerleyiniz.

 3-  Yedeklemiş olduğunuz ayarları oluşturan .sldreg uzantılı dosyayı seçerek yüklemeniz yeterlidir. Bütün ayarların başarılı şekilde tekrardan geldiği görülecektir.

SOLIDWORKS ayarları kaydetme (yedekleme) ve geri yükleme işlemi sırasında, cannot load solidworks settings information from hatası alınabilir. Karşılaştığınız herhangi bir hatanın çözümü yada detaylar hakkında daha fazla bilgi almak için teknik ekibimize https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan SOLIDWORKS hakkındaki diğer makalelere göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir