SOLIDWORKS Electrical Farklı Formatta Dosya Ekleme

SOLIDWORKS Electrical’da farklı formatta belgeler bir projeye eklenebilir. Bu belgeler proje arşivinin içine depolanabilir veya kısayol olarak eklenir.

Bir veri dosyası eklemek, dosyayı proje kitaplığına getirir ve orijinal konuma bir bağlantı oluşturmaz. Dosya güncellense bile, güncelleme elektrik projesindeki dosyaya aktarılmaz. Veri dosyası kısayolu eklemek ise, belgenin bir dosyaya referans olmasına izin verir ve bu dosya güncellenirse ve dosyanın adı, konumu aynı kalırsa, belge otomatik olarak yeni sürümü açar. Dosyanın adı ayrıca projeye konulan belge dosyasının adı olacaktır.

Bir veri dosyası SOLIDWORKS Electrical projesine eklemek için, projenin veya projedeki bir klasörün üzerine sağ tıklayın ve Yeni > Veri dosyaları… veya Veri dosyası kısayolları…’na gidin.

Veri dosyası veya veri dosyası kısayolu eklemek için kutu içerisinde bulanan seçeneklerden bir tanesini seçin. Açılan pencerede eklemek istediğiniz dosyayı seçerek onaylayın.

Eklemiş olduğunuz belgeler belge defterinde resimdeki gibi görüntülenecektir.

Projeye eklenen veya projeye bağlanan belgeler için dosyalar, projenin veya klasörün içine yerleştirilir ve bunları kendi programlarında açmak için çift tıklanabilir.

SOLIDWORKS Electrical 2022 ve sonrasında, projenin geri kalanında oluşturulacak olan dışa aktarılmış PDF dosyalarını dışa aktarma seçeneği bulunmaktadır. Hem veri dosyaları hem de veri dosyası kısayolları proje içinde oluşturulur. Veri dosyalarını yazdırma seçeneği, SOLIDWORKS Electrical 2022’den önceki sürümlerde bulunmamaktadır.

Bu seçenekle birlikte projenizi pdf dosyasına aktarabilirsiniz.

Projenizi pdf ortamına aktarırken veri dosyalarınızı da açılan pencerede dahil etmek için belirtilen kutucuğun işaretlenmesi gerekmektedir.

Leave a Reply