Hangi SOLIDWORKS PDM Lisans Türü Bana Uygun?

Ürün Geliştirme ekibiniz, PDM’de halihazırda mevcut olan diğer ekiplerdeki iş arkadaşlarına bilgi sağlamak için çok zaman harcıyor mu? Dosyaları dönüştürme? Dosyaları yazdırmak mı? Ürün geliştirme güncellemeleri vermek veya parça kullanımı, Malzeme Listeleri veya meta verilerle ilgili soruları yanıtlamak için e-postalar, telefon görüşmeleri ve toplantılar? Kasalı ürün bilgilerini dosya kasanızın dışında başka bir biçimde derliyorlar mı?

Bu inanılmaz derecede yaygın. Olumsuz sonuçlar iki yönlüdür. Bir yandan, bu dikkat dağıtıcılar değerli mühendislik zamanına mal olur. Öte yandan, kasa dışında bilgi paylaşımı, onu temiz ve güvenli tutan veri yönetişim önlemlerinden ayırır.

Bunu çözmek için SOLIDWORKS PDM , mühendislik ekibinden müşteri hizmetlerine, muhasebeye ve atölyeye kadar ihtiyacı olan herkese belirli izinleri ve yetenekleri genişletebilen lisanslar sağlar.

PDM kullanıcılarını uygun lisans türüyle uyumlu tutmak, yoğun işleri hafifletebilir ve diğer

departmanlardan gelen isteklerle harcanan zamanı azaltabilir. Diğer departmanlardaki kişilere özel

erişim izni vermek, ürünlerinizin geliştirilmesini kolaylaştırmaya ve tüm kuruluş genelinde iş akışlarını optimize etmeye yardımcı olur.

Kuruluşum için hangi lisans türünün en uygun olduğunu merak ediyor olabilirsiniz? Ekibiniz için hangi PDM lisansları karışımının en uygun olduğunu değerlendirmenize yardımcı olmak için aşağıda her tür arasındaki farkları özetledik:

Viewer Paketi

Bu lisans türü (beşli paketler halinde mevcuttur), kullanıcıların PDM kasasındaki dosyaları aramasına, ön izlemesine ve yazdırmasına olanak tanır. Dosya ekleyemez, düzenleyemez veya dönüştüremezler, ancak dosyaları, malzeme listelerini ve ilgili meta verileri bulmak için arama kartlarına ve veri kartlarına erişimleri vardır. İzleyiciler ayrıca iş akışları aracılığıyla dosyaların geçişini yapabilir, otomatik bildirimler alabilir ve ölçüm ve işaretleme araçlarına erişebilir, bu da onu CAD kullanıcısı olmayan paydaşlar için uygun hale getirir.

Contributor

Katkıda bulunanlar, Görüntüleyicilerin tüm özelliklerine sahiptir, ancak ürün tanımını destekleyen PDF, Word, Excel veya XML belgeleri gibi CAD olmayan dosyaları da ekleyebilir ve düzenleyebilirler. CAD dosyalarını kendi yerel uygulamalarında açamasalar da, bunları başka bir formata dönüştürebilir ve veri kartı değerlerini güncellemek için CAD dosyalarını içeri ve dışarı kontrol edebilirler.

CAD Editor

Tipik olarak, kullanılan Editör lisanslarının sayısı, kuruluştaki CAD kullanıcılarının sayısına eşittir. Editörler, Katkıda Bulunanların tüm özelliklerine sahiptir ancak PDM’ye bağlanan bir eklenti kullanarak kendi yerel uygulamalarında CAD dosyaları oluşturabilir ve düzenleyebilir.

NOT: bu lisans türlerinin herhangi birinin izinleri, kullanıcı veya grup bazında PDM Yöneticisi tarafından daha da kısıtlanabilir.

SOLIDWORKS PDM Lisans Matrisi

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir