SOLIDWORKS Grafik Kartı Sürücüsü Sertifikalı Değil Uyarısı

SOLIDWORKS üzerinde çalışırken ya da programın ilk açılışı esnasında ekranınızın sağ alt köşesinde aşağıdaki gibi Grafik Kartı Sürücüsü Sertifikalı Değil olarak bir uyarı görebilirsiniz. Üstelik çok iyi bir ekran kartına da sahip olsanız bu uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

SOLIDWORKS kendi sistem çalışmalarını yaparken mevcutta bulunan bazı ekran kartları için test işlemi gerçekleştirir ve bunları sertifikalı ekran kartları olarak nitelendirir. Ancak piyasadaki tüm ekran kartları ya da ekran kartlarının tüm sürümleri için bunu yapması mümkün olmadığından ekran kartlarının sürücü versiyonları arasında bu tarz uyarılar alabilirsiniz.

SOLIDWORKS Sertifikalı Ekran Kartı Sürücüsü

Sertifikalı bir ekran kartı sürücüsü kullanmak için aşağıdaki aşamaları takip edebilirisiniz.

  1. SOLIDWORKS Kaynaklar kısmından ev seçeneğini tıklıyoruz ve SOLIDWORKS RX seçeneğine tıklıyoruz.

  2. Açılan pencereden Tanılama kısmını seçiyoruz. Solidworks tarafından sertifikalı sürücülere ulaşabilmek için tanılama sonuçları kısmındaki linke tıklıyoruz.
  3. Linke tıkladığınızda sizi aşağıdaki sayfaya yönlendirecektir. Bu sayfada bilgisayar özelliklerinizi ve Solidworks versiyonunuzu girmeniz gerekmektedir.
  4. Tüm bilgisayar özellikleri ve Solidworks sürümü girildikten sonra aşağıdaki resimde de gözüktüğü üzere R460 olarak bilgisayar özelliklerinize uygun olan sertifikalı sürücüyü gösteriyor.
  5. R460 yazısının üzerine tıkladığınızda sizi aşağıdaki gibi NVIDIA’nın sitesine aktarmaktadır. Burada da yine ekran kartı ve bilgisayar özelliklerinizi girerek size uygun olan sürücülere ulaşabilirsiniz.
  6. Solidworks sistem gereksinimleri sayfasında bize vermiş olduğu gibi R460 olan sürücüyü seçip indir diyoruz. İndirilen .exe dosyasını çalıştırarak yeni ekran kartı sürücünüzün kurulumunu tamamlayabilirsiniz.
  7. Son olarak yine Solidworks tanılama ekranına gelerek sistem gereksinimlerinizin yeşil tik ile onaylı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

SOLIDWORKS hakkında sorularınız ve bilgi almak için hemen bize ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir