PDM ERP Entegrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Çoğu firma PDM ERP entegrasyonu sayesinde işlerini hem çok daha hızlı hem de sorunsuz yapabilir. Ancak maalesef ki çoğu yöneticinin bundan haberi dahi yok. Muhtemelen SOLIDWORKS, Catia gibi CAD yazılımlarında yaptığınız işlemleri PDM çözümüyle yönetiyorsunuz. Daha sonra bir sipariş, alım yapmanız gerektiğinde bu seferde SAP, LOGO gibi ERP yazılımlarını açıp orada tekrardan işliyorsunuz! Bu hem vakit alıcı hem de hata yapmaya çok açık çalışma şeklinin bir çözümü elbette olmalı! İşte biz bunu PDM ERP entegrasyonu sayesinde kusursuz işleyen bir çarka çeviriyoruz. 

PDM ERP Entegrasyonu Nedir?

PDM-ERP Entegrasyonu projesi, PDM ile ERP arasında istenilen bilgilerin iletilmesini sağlar. Kullandığınız CAD yazılımlarını, ERP yazılımlarınızla (SAP, CANIAS, IFS, LOGO Vs.) eşleyerek daha hızlı ve hatasız bir üretim yapabilirsiniz. Bu entegrasyon sayesinde üretiminizdeki sipariş süreçlerini hızlandırabilir ve firmanızda hatasız bir üretim ağı oluşturabilirsiniz. Stok kodu ve üretim kodunu eşleyerek üretimlerinizi ve siparişlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz.

PDM ERP Entegrasyonu Ne Sağlar? 

CAD tasarımlarınızın ERP ile entegre olmasının pek çok avantajı vardır.

  • İki sistem birbirleriyle iletişim kurabilir, her biri diğerini daha doğru ve kullanışlı hale getirir. 
  • PLM’de yeni bir ürünün tasarımını yönetirsiniz. Ürün üretime hazır olduğunda, PLM o öğeyle ilgili tüm bilgileri içerecektir. Veriler daha sonra ERP’ye aktarılır, böylece ürünü üretmekle ilgili kaynağı yönetmek için kullanabilirsiniz. Kaynak planlama sürecinde bir değişiklik meydana gelirse, bu bilgiler PLM’ye iletilebilir. 
  • Tüm verilerinizin tek bir yerde bulunması, işletmenizin faaliyetlerinin daha net bir resmini elde etmenizi sağlar. Bu elbette ki maliyetleri düşürebileceğiniz alanları belirlemenizi kolaylaştırır.
  • Bu entegrasyon sayesinde çalışanlarınız zamandan tasarruf edeceklerdir, çünkü artık veriyi birden çok kez girmeleri gerekmeyecektir. Birleşik PLM/ERP sistemleri ile otomatik veri güncelleme ve aktarma bu tekrarlayan görevleri üstlenebilir. Çalışanlar daha sonra becerilerini kullanmaya ve şirketin verimliliğini artırmaya yardımcı olan daha üretken görevlere odaklanabilir. 
  • İş sistemlerinizi entegre ederek tüm personelin aynı verilere erişmesini sağlayabilirsiniz. Bu özellikle değişiklikleri izlerken önemlidir. Birinin, özellikle de son dakika olan bir düzeltme yapması gerekiyorsa, etkilenen tarafların değişiklikten mümkün olan en kısa sürede haberdar olması çok önemlidir. Entegre PLM/ERP araçları ile otomatik olarak güncellenmiş bilgiler alırlar. Ürünlerinizin ve süreçlerinizin zaman içinde nasıl değiştiği hakkında daha iyi bir fikir edinmek için değişikliklerin geçmişine de bakabilirsiniz. 

PDM ERP Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Armada Yazılım olarak deneyimli ekibimizle, ihtiyacınız olan entegrasyonu size uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Süreç hakkında daha fazla bilgi için bize https://www.armadayazilim.com/ adresini ziyaret edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir