Yapay Zeka ile SOLIDWORKS’te Tasarım Yapmak

Şu sıralar, yapay zekanın sunduğu muhteşem yetenekler bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Yapay zeka ile ChatGPT sayesinde tanışan çoğu kişi bir profil fotoğrafı oluşturdu bile! Bizim gibi tasarım meraklılarınınsa aklında eminiz ki şu soru var: Yapay zeka kullanılarak SOLIDWORKS’te çizim yapabilir miyiz?

Aslında SOLIDWORKS kullanıcılarının tamamı yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi teknolojisini zaten kullanıyor. Sezgisel arayüz ve kullanıcı dostu araçlar işte bu teknolojinin ürünü. Bulut tabanlı 3DEXPERIENCE Works ise yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojisi ile donatıldı.

Parametrik tasarım için 3D Creator ve yapı tasarımı için 3D Structure Creator gibi tarayıcı tabanlı 3DEXPERIENCE Works çözümleri, AI ve makine öğrenimine büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Sistem üzerinde ne kadar çok tasarım yapılırsa, önceki modellerde yaptıklarınızdan veriler toplanır ve öneriler o kadar mantıklı hale gelir.

3DEXPERIENCE Platformunda yapay zeka yetenekleri, iş akışlarınıza göre tasarım rehberliği sunan yerleşik makine öğrenimi algoritmalarını kullanır. Yapay zeka destekli bu araçlardan bazılarına bakalım.

Tasarım Asistanı ile Tanışın

Sizi yeni en iyi arkadaşınızla tanıştıralım, yapay zeka destekli Tasarım Asistanı! Zaman kazandıran birçok araçtan biri Tasarım Asistanı Seçim Sihirbazıdır. Seçim yaptığınızda o ana kadar yapılan işlere göre bir sonraki adımda neyin seçilmesi gerektiğini tahmin eder ve bir öneride bulunur. 

Tasarım Asistanı Seçim Yardımcısına ek olarak, diğer yararlı yardımcılar şunları içerir:

  • Taslak Tasarım Sihirbazı: Seçilen eskizlerdeki nesneleri ve objeleri benzer çevresel özelliklere sahip birden çok konuma hızla çoğaltır.
  • Tasarım Asistanı Yerleştirme Sihirbazı: Benzer çevre özelliklerine sahip birden çok konum için döndürülmüş montaj ilişkilerini çoğaltır.
  • Tasarım Asistanı Akıllı Montaj İlişkisi: Bu araç, bir bileşeni çevreleyen bileşenlerle montaj ilişkisi kurmasını istediğiniz konuma sürükleyip tutarak montaj ilişkileri oluşturmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Design Assistant’ın araç seçimi tamamen üretkenlikle ilgilidir. Daha da önemlisi, sıkıcı görevlere harcanan zamanı azaltarak belirli iş akışları için günlük üretkenliğinizi artırırlar. 3DEXPERIENCE platformunun güçlü rollerini keşfetmek için lütfen tıklayın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir