SOLIDWORKS 2023’deki En İyi 3 Yenilik SOLIDWORKS CEO’su Açıklıyor!

Heyecanla beklediğiniz SOLIDWORKS 2023 karşınızda! Her yıl olduğu gibi yine potansiyel ve verimliliğinizi arttıracak pek çok yenilik yer alıyor. Bu yeni sürüm hakkında merak edilenleri doğrudan SOLIDWORKS CEO’su Manish Kumar’a soruyoruz. Kendisi 22 yıldır Dassault Systèmes’de ve Şubat 2022’den bu yana da CEO pozisyonunda yer alıyor. Tahmin edileceği üzere bütün SOLIDWORKS sürümlerine hakim ve tutkulu bir kullanıcı.

SOLIDWORKS 2023 sürümünde sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?

Kullanıcılarla ne kadar çok konuşursam, büyük montajlarla ilgili performansın önemini o kadar çok anlıyorum. Her zaman bu alana odaklandık ama kullanıcılara seçenekler vererek hayatı olması gerekenden biraz daha karmaşık hale getirdik.

SOLIDWORKS 2023‘te kullanıcılarımıza “Çözümlenen modu otomatik olarak optimize et, hafif modu gizle” adlı bir seçenek sunduk. Bu sayede kullanıcıların çözümlenmiş mod ile hafif mod arasında bir karar vermesi gerekmiyor. Kullanıcılarımızın hayatından bir karar daha alarak hayatını kolaylaştırıyoruz. Bu seçeneği kullanarak, her montaj çalışmanızı çok hızlı açabilecek ve doğru veriyi vakit kaybetmeksizin görebileceksiniz.

Bu sürüm, kullanıcılar için hayatı nasıl kolaylaştıracak? 

Diğer tüm sürümler gibi SOLIDWORKS 2023 de kullanıcılarımıza yardımcı olacak birçok geliştirme sunuyor. Bana göre en iyi üç geliştirmeyi seçmeme izin verin:

1- Hızlı Montaj İlişkisi Onarımı

Eksik montaj ilişkisi referanslarının onarımı, eksik montaj ilişkisi referanslarını onarmak için hızlı erişim ve hızlı etkileşim ile büyük ölçüde iyileştirildi. Bu, Beta etkinlikleri sırasında kullanıcılar arasında büyük bir hit oldu.

 

2- Çizimlerde Malzeme Listesi Filtresi

Excel’e benzer şekilde, Malzeme Listesi tablolarımızda artık her sütunun üstünde “filtreler” bulunur.

3- Teknik Resim Görünümlerinde Şeffaflık

Artık, teknik resimlerdeki HLV ve HLR görüntü durumlarında saydam bir bileşeni veya gövdeyi görmenizi sağlıyoruz.

SOLIDWORKS, itibarını CAD’i erişilebilir kılmak üzerine inşa etti. SOLIDWORKS 2023 bu mirası nasıl devam ettiriyor?

İlk zamanlarda SOLIDWORKS, CAD’yi her mühendisin masaüstüne koyma sözü vermişti. Bu noktada amacımız, CAD’in erişimini genişletmek ve onu ilgilenen herkes için erişilebilir hale getirmek. Sonuçta günümüzde tasarım yaratmak için artık mühendis olmanıza gerek kalmadı.

Diğer bir hedef, herhangi bir cihazda, her yerden kullanılabilir hale getirmektir. Bu tarafta hedeflerimize dönük olarak pek çok iş yaptık. 3DEXPERIENCE bu amaç doğrultusunda oluşturulan eksiksiz ve son derece ekonomik çözümlerin yer aldığı platformdur.

3DEXPERIENCE Platformu ve DELMIA, sınıfının en iyisi CAM çözümü ile zenginleştirilmiştir. SOLIDWORKS’ün eksiksiz işlevselliği son derece uygun bir fiyatla ulaşılabilir. Ayrıca bunların içerisine CAD’e artık her yerden ve herhangi bir cihazdan erişilebilen 3DCREATOR ve 3DSCULPTOR da dahildir.

Öğrenciler için iki paket sunuyoruz ve her ikisini de 60$/yıl (aylık 5$) gibi son derece uygun bir fiyata alıyorlar.

  • 3D Designer Student: Öğrencilerin istedikleri herhangi bir cihazdan çalıştırabilecekleri tüm tarayıcı tabanlı rollerin bir koleksiyonu.
  • 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Student, güçlü ve işbirliğine dayalı 3DEXPERIENCE Platformu ile güçlendirilmiş SOLIDWORKS Premium‘u içerir.

Bu pakete ayrıca üç sertifika sınavı da dahil ediyoruz. Bu sertifikalar öğrencilerimizin iş bulmasına yardımcı olur.

Giriş engelini azaltmaya yardımcı olmak için HomeByMe ekibiyle birlikte çalışarak, kullanımı çok kolay bir araç olan MakeByMe adlı yeni bir ücretsiz araç da sunduk. Bu araçla birlikte kendi ahşap mobilyanızı tasarlayabilirsiniz.

3DEXPERIENCE World 2022’de piyasaya sürüldü ve bu noktada 30.000 kullanıcıya yaklaşıyoruz. Aşağıda, bu kullanıcılar tarafından yakın zamanda oluşturulan tasarımlardan bazılarının resimlerini paylaşıyorum. MakeByMe, herhangi bir CAD geçmişi olmayan kişilerin gidip kendi mobilyalarını 3D olarak tasarlamalarına izin veriyor.

Umarım, her yerde SOLIDWORKS kullanıcılarına olan bağlılığımızın kanıtını görürsünüz. SOLIDWORKS 2023’teki yenilikleri keşfetmenin zamanı geldi! Size en yakın SOLIDWORKS satıcıyla iletişime geçerek merak ettiğiniz bütün soruları sorabilir ve SOLIDWORKS 2023 yeniliklerini daha yakından keşfedebilirsiniz.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir