SOLIDWORKS Bulut Tabanlı Tasarım Rolleri Temmuz 2022 Güncellemesi

Bulut tabanlı SOLIDWORKS’un en önemli avantajlarından birisi de sürekli olarak güncellenmesi ve hızla hayata geçirilmesi diyebiliriz. Alışılagelmiş masaüstü SOLIDWORKS sürümlerinde olduğu gibi beklemeniz ve bir şeyler yüklemeniz gerekmez. Yeni bulut tabanlı SOLIDWORKS’de her şey anında güncel! Şimdi gelelim tasarım rollerinin en son sürümü olan 3DEXPERIENCE® Works R2022x FD03 ile gelen yeniliklere.

Bu sürümde 3D Creator, 3D Sculptor, 3D Mold Creator, Manufacturing Definition Creator, 3D Structure Creator ve 3D SheetMetal Creator rollerinde geliştirmeler yapıldığına şahit olacaksınız.

Çevrimdışı Çalışma (Offline)

Artık 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS ile çalışırken internet bağlantısına ihtiyaç duymayacaksınız! Herhangi bir yer ve zamanda çalışırken offline olarak, internet gerektirmeden çalışabilirsiniz.

Kullanıcı Deneyimi

Welcome App

Nisan ayında eklenen 3D Creator’daki yeni Welcome uygulamasına göz atmadıysanız bunu yapmalısınız. Welcome uygulaması, videoya genel bakış ve SOLIDWORKS® çevrimiçi topluluklarına doğrudan uygulamadan erişim gibi sahip olduğunuz roller için kaynaklar sağlar. Örneğin, Öğrenim Merkezi’nde hızlı video eğitimleri, kullanmaya başlamaya yönelik ipuçları ve ayrıntılı öğrenme öğreticilerine erişim özellikleri bulunur. Ayrıca, modelleme özelliklerini kontrol etmek için arabiriminize sürükleyip bırakabileceğiniz bir motor bloğunun modeli gibi içerikler sunulur.

Ayrıca 3DPlay, Bookmark Editor, 3D Sculptor ve diğer işbirliği ve yönetim uygulamalarınızı Welcome App  ile de başlatabilirsiniz.

YENİ Tasarım Yöneticisi Geri Bildirimi

Montajları tasarlarken, tasarımınızın amaçlandığı gibi performans gösterdiğinden ve çalıştığından emin olmak için kritik öneme sahiptir. Montajınızla senkronize kalmanıza yardımcı olmak için, Tasarım Yöneticisi hatalı bileşenlerin yanında kırmızı bir simge görüntüler ve hataları görüntülemek için simgeye tıklayabilirsiniz. Örneğin, ele almanız gereken bir montaj ilişkisi hatanız olabilir. Bu yeni özellik, hızlı ve kolay montaj düzeltmeleri için sorunların tam olarak ne olduğunu belirlemenize ve anlamanıza yardımcı olacaktır.

Eskizleri Yeniden Kullanın

Mevcut herhangi bir modeldeki standart veya sık kullanılan çizim şekillerini yeniden kullanmanıza olanak tanıyan çizim ekleme iş akışını yeniledik.

Bu yeni ekleme çizimi iş akışını kullanarak tasarım süresini kısaltın ve mevcut herhangi bir modeldeki standart veya sık kullanılan çizim şekillerini yeniden kullanın. Ayrıca, eskizleri konumlandırırken geliştirilmiş yapışma ve robot manipülatörleri de fark edeceksiniz.

Yeni Yerçekimi Döndürme

Yeni yerçekimi dönüşü seçeneği ile ürününüzü deyim yerindeyse bir kaide üzerine koyabilirsiniz. Modelinizi gerçekçi bir dönüşle, sanki tam önünüzde oturuyormuş gibi görün. Bu, pazarlama için videolar hazırlarken mükemmel bir seçenek ve mimarlık, mühendislik ve inşaat (AEC) profesyonellerinden gelen büyük bir talepti. Bu seçeneği Döndürme altındaki Ortak Tercihler iletişim kutusunda bulabilirsiniz.

Parça ve Montaj Tasarımı

YENİ Değişken Fillet Seçenekleri

Fillet komutunda yeni bir özellik göreceksiniz. Bir üst düzey esneklik sağlayan sezgisel bir kullanıcı deneyimiyle kenarlar, köşeler ve daha fazlası için kolayca çeşitli filletlar oluşturabilirsiniz.

YENİ Loft Seçim Yöneticisi

Yeni Loft Selection Manager ile tavan yüksekliğindeki geometri üzerindeki kontrolünüzü ve hassasiyetinizi artırın. Loft Seçimi iletişim kutusu artık çizim parçaları grupları oluşturmak için seçenekler içeriyor. Bir çizimin tüm bölümünü seçmek yerine belirli bir bölümünü kolayca seçin.

Çizim Desenleri için Daha Fazla Ölçülendirme Sınırlaması

Yeni harici ve aralıklı ölçülendirme seçenekleriyle üretkenliğinizi artırın ve çizim deseni segmentlerinizi otomatik olarak tanımlayın.

YENİ Malzeme Özelleştirme

Doğru bir şekilde tasarlayın ve modelinizin doğru kütleye sahip olduğundan emin olun. Artık tasarım rehberliğini ve simülasyon gibi aşağı akış süreçlerini yönlendirmek için malzeme özelliklerinizi özelleştirebilirsiniz.

YENİ Montaj İlişkisini Çevir Hizalama Kısayolu

Bir hizalamayı çevirmek için bu yeni kısayolla montaj montaj ilişkilerini doğru yapmak her zamankinden daha kolay. Diyelim ki bir vidanız var ve geriye doğru çevirin, çevirmek için hızlı bir geçiş yapmanız gerekiyor. Tek yapmanız gereken, Tasarım Yöneticisi’ndeki montaj ilişkisini sağ tıklamak ve Montaj İlişkisini Çevir Hizalama simgesine basmaktır ve yönü çevirecektir.

Freeform Tasarım

YENİ Seçim Hızlandırıcıları

Artık bağlam araç çubuğundan ve shift select’i kullanarak birkaç yeni seçim hızlandırıcısına erişebileceksiniz.

Bir grup teğet kenar veya yüz seçmeniz gerekirse, bağlam araç çubuğundaki Teğet Seç hızlandırıcısını kullanabilirsiniz. Bir kutunun veya dörtlü topun yüzünün etrafındaki kenarları seçmeniz gerekiyorsa, tüm döngüyü seçmek için köşenin her iki tarafındaki iki kenarı kaydırmanıza olanak tanıyan bir Köşe Döngüsü hızlandırıcısı vardır.

YENİ İlkelleri Sınırlayıcı Kutu Seçeneğiyle Ölçeklendirin

Artık yeni Sınırlayıcı Kutuya Göre Ölçekle seçeneğini kullanarak bir alt d ilkelini bir tasarıma eklerken daha kesin boyutlar için ölçeklendirebilirsiniz.

Bu, tasarımınızdaki belirli bir alana sığacak bir bileşen tasarlarken yararlı bir seçenektir. Boş bir tasarım ortamında bir tasarıma başlamak için ilkel bir tablo eklerken de yararlıdır. Tasarımınız için sınırlayıcı kutu boyutlarını ayarlayabilir, böylece model ölçeğinizin en başından itibaren doğru olduğunu bilirsiniz.

YENİ xShape Action Bar Üzerinden xDesign Komutlarına

3D Creator ve 3D Sculptor ekmek ve tereyağı gibi birlikte gider. Bu yüzden birini kullanıyorsanız, muhtemelen diğerini kullanıyorsunuzdur. Her iki role de sahipseniz, artık tüm 3D Creator xDesign komutlarına doğrudan 3D Sculptor’daki eylem çubuğundan erişebilirsiniz.

MBD & Çizimler

YENİ Bir Malzeme Listesi Oluşturun

“Nihayet” diyormuş olabilirsiniz, ama siz sordunuz ve biz de yerine getirdik. En son sürümde, bir ürün reçetesi (BOM) oluşturma ve dahil etme özelliğini kullanarak 3B tanımınız ve 2B çizimlerinizle daha değerli bilgiler sağlayabilirsiniz. Ürün reçeteniz, ENOVIA özelliklerine doğrudan bir bağlantı kullanarak her zaman en son bilgilerle günceldir.

Tanıdık tablo düzenleme işlevlerini kullanarak ürün reçetesi tablolarınızı özelleştirin ve parça miktarları, revizyonlar, parça numaraları vb. gibi çok çeşitli bağlantılı montaj özellikleri sağlayın.

Yeni Sayfa Rengini Değiştirin

Bazen bunun gibi küçük şeyler büyük bir fark yaratır. Artık 2B teknik resimlerle çalışırken çalışma sayfası rengindeki görünümünüzü değiştirebilirsiniz. Ürününüzü arka plandan öne çıkarın, böylece daha iyi görselleştirebilir ve gün boyu parlak beyaz bir tabakaya bakmak yerine daha yumuşak tabaka renkleri kullanma yeteneği ile göz yorgunluğunu azaltabilirsiniz.

YENİ Çalışma Sayfası Şablonları

Teknik resim standardizasyonu için özel çalışma sayfası şablonları oluşturun ve yeniden kullanın. Teknik resimleri detaylandırmak için zaman kazanın ve özel kaydedilmiş çalışma sayfası formatlarıyla teknik resim tutarlılığını artırın.

Akıllı Yapışma ve Çevirme Kısayolu ile Boyut Yerleştirme

Ek açıklamaları sık düzlem yönlerine tutturmak için akıllı iş akışlarını kullanarak modelinizi doğru bir şekilde tanımlamak için boyutları kolayca yerleştirin. Ek açıklama düzlemini çevirmek için yeni bir kısayol da vardır.

Sac Metal Tasarım

Her Şeyi Tanıyın 

Karmaşık sac levha şekillerini kolayca oluşturmak ve karmaşık tasarım iş akışlarına olan ihtiyacı azaltmak için Tanı komutumuzu katı ve yüzey seçenekleri de dahil olmak üzere iki yeni seçenekle yeniledik. Mevcut “ince” seçeneğe ek olarak, artık kabuklu veya tekdüze kalınlık geometrisi gerektirmeyen üretim için otomatik olarak oluşturulan düz desenlerle katı gövdeleri ve yüzeyleri dönüştürme olanağına sahipsiniz.

Structure Design (Yapısal Tasarım)

YENİ Özel Yapı Bölümlerini Yönetin

Yapı ve çerçeve tasarımı yapı bölüm profillerini daha yönetilebilir hale getirmek için, bir yapı profili oluşturduğunuzda İşbirliği Alanı atama özelliğini ekledik. Örneğin, kuruluşunuzdaki herkesin, belirli bir tasarım ekibinin veya kendi kişisel kullanımınızın erişebileceği özel profiller için bir Ortak Çalışma Alanı oluşturabilirsiniz.

3DEXPERIENCE platform yöneticileri erişimi denetleyebilir ve bu ortak çalışma alanlarına içerik ekleyip kaldırabilir. Bu, kuruluşunuzun yapı profillerini kolayca yönetmenize olanak tanır ve kişilerin yanlış profilleri kullanma olasılığını azaltır.

YENİ Otomatik Köşe Kırpma

Otomatik Köşe Kırpmalarını açma özelliğiyle tasarım sürenizi hızlandırın. Bu özellik, üye oluşturma sırasında üyeleri otomatik olarak kırpar, böylece üyeleri oluşturduktan sonra bunu yapmanız gerekmez.

Kalıp Tasarımı

Ayrılık Yüzeyi Oluşturma Sırasında Köşelerin İçinde Otomatik Olarak Birleşin

Kalıp tasarımlarınız için bir ayırma yüzeyi oluştururken iç köşelerin işlenme şeklini iyileştirdik. Kendi kendine kesişmeler, daha pürüzsüz ve daha sürekli bir yüzey oluşturmak için otomatik olarak birleştirilir.

Bu iyileştirme sadece kesme yüzeyi oluşturmayı hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda kalıplarınızın üretimini kolaylaştırır.

Gelişmiş Kalıp Montajı ve Bileşen Oluşturma

Montaj araç çubuğunda, tek bir düğme tıklamasıyla kümelerden tüm kalıp montajını oluşturmanızı sağlayan yeni bir komut vardır. Ayrıca kalıp montajını ve bileşen adlarını özelleştirebilir ve kaydetmek istediğiniz İşbirliği Alanı’nı seçebilirsiniz.

Bu yeni özelliğin, gövdeli bir kalıptan katı kalıp bileşenlerine sahip bir montaj oluşturmaya geçme iş akışınızı gerçekten kolaylaştırdığını göreceksiniz.

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir