SOLIDWORKS Composer Parçaları Neden Eksik Geliyor?

SOLIDWORKS çalışmalarımızı Composer içerisine aktardığımızda, bileşen isimlerimiz geometrik aktörler kısmına gelirken çalışma alanına gelmez. Bunun iki temel sebebi bulunur. Bu iki temel sebebi derinlemesine ele alarak hemen çözüm yollarını sunalım.

1- Parça veya Montajınızın Hafif Çözümlenmiş Olması

Solidworks ayarlarımıza göre montajımız 500 adet ve üzeri ise otomatik olarak büyük montaj modu devreye girer ve parçalar hafif olarak çözümlenir. Composer içerisine direk olarak SOLIDWORKS Assembly (.sldasm) olarak aktarılan dosyalar aktif gelmez.

Bunu Solidworks içerisinden ‘Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Montajlar > Büyük bir montajı açma > Bileşen sayısı şu miktarı açtığında hafif modunu ve büyük montaj ayarlarını kullan’ seçeneğini kapatmanız gerekmektedir.

Bir diğer alternatif ise unsur ağacından montaja sağ tıklayıp ‘Hafifleri Çözümlendi Olarak Ayarla’ seçeneğine tıklamaktır. Daha sonrasında montajınızı farklı kaydet diyerek Solidworks Composer (.smg) formatında kayıt etmeniz gerekmektedir.

2- Proje Çalışması İçerisinde Yüzey Gövde Kullanımı

Montaj çalışmalarınızda herhangi bir parçanız yüzey ile tasarlandıysa bunu Composer içerisine aktardığınızda aktifleşmez. Composer bu yüzleri otomatik olarak göremez. Yüzey parçalarınızı proje içeresinde görüntüleyebilmek için aktarım sırasında seçmeniz gereken bazı özellikler vardır.

Composer içerisinden ‘Aç’ diyerek, çalışmak istediğiniz montaj veya parçayı seçiniz. Açılır ekranın alt kısmında bulunan ‘Serbest Yüzleri Al’ seçeneğini aktif ediniz ve parçanızı açınız.

Bu seçenek aktif edildiğinde parçalarınız çalışma ortamına gelecektir. Halen sorun yaşıyor musunuz? O halde bize ulaşın. Son olarak blog üzerinde yer alan diğer SOLIDWORKS makalelerine de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir