SOLIDWORKS Parça Unsur Ağacını Kurtarma

SOLIDWORKS parça dosyanız çeşitli nedenden dolayı kullanılamıyor durumdaysa, ancak özellik ağacına yine de erişebiliyorsanız parçayı henüz silmeyin. İşte özellik ağacını yeni bir parça dosyasına naklederek çalışmanızı kurtarmanın yaratıcı bir yolu! Bu, umarım sıfırdan yeniden modelleme zamanını ve çabasını korur.

  • Şu anda açık olan tüm SOLIDWORKS dosyalarını kapat
  • Dosya> Yeni> Bölüm> Tamam
  • Yeni bölümden Ekle> Bölüm> öğesine gidin ve sorunu olan bölüme tek bir tıklama> Aç… henüz Parça Ekle komutunu tamamlamaz.

Parça Ekle Özellik Yöneticisi’nde aşağı kaydırın ve “Orijinal parçaya bağlantıyı kes” kutusunu işaretleyin> Tamam… Bu “Aktar” altındaki tüm öğelerin yeni parçaya aktarılmasını sağlar.

 

Sırasıyla aşağıdaki adımları takip edin.

Orijinal parçadan mümkün olduğunca çok şey getirmek için bu kutuları işaretleyin.

Orijinal parçadan mümkün olduğunca çok şey getirmek için bu kutuları işaretleyin.

Kutunun Taşı / Kopyala Parçayı Bul özelliği için işaretlenmedikçe, eklenen parçanın kaynağını otomatik olarak yeni parçanın üzerine ayarlayan yeşil onay işaretini tıklatın, bu durumda Parça Yöneticisini Bul görünecektir.

Unsur ağacına çizilmiş şeklin unsurlarının klasör olarak eklendiğini göreceksiniz. Yeni eklenen klasörü (orijinal parça ile aynı ada sahip) seçin ve silin. Aşağıdaki görselde bu aşama gösterilmiştir.

Artık Orijinal unsur ağacında ne varsa, şimdi yeni unsur ağacında gözükmelidir.

Leave a Reply