Solidworks Plastics Yolluk Dengeleme Nedir? | The Runner Balancing

Solidworks Yolluk Dengeleme çözücü, farklı boyuttaki parçalardan oluşan bir “aile kalıbı” aynı anda doldurulacak şekilde değişken kanal çaplarını hesaplamak için kullanılır. Dengeli bir kızak sistemi daha sonra her boşluğu aynı anda ve basınçla doldurabilir, böylece Paketleme Basıncı her parçayı eşit şekilde paketleyebilir.

Dengesiz bir “aile kalıbı” düzeniniz varsa, ilk dolduran boşluk daha yüksek Salmastra Basınçları alacak ve daha düşük Salmastra Basınçlarında son dolduran boşluklardan farklı şekilde bükülecektir.

Bir “aile kalıbı” ray sistemini dengelerseniz daha tutarlı kalıplanmış parçalara sahip olursunuz.

Runner balancing analizi tamamlandığında  aşağıdaki mesaj ekranı gelir.Bu ekranda Runner balancing öncesi ve sonrasındaki  dolum süresi ile basınç farklarını göstermektedir.

Runner Balancing çözümleyicisi, varsayılan değeri 20 olan ‘Maksimum yineleme sayısı’ nedeniyle uzun zaman alır. Bir pf 20 değeri, “aile kalıbını” dengelemeye çalışmak için farklı Yol Çapları kullanarak 20 farklı analiz gerçekleştirecektir.

Ayrıca Runner Balancing çözümleyicisinin iş günü içinde değil, gece boyunca yapılması önerilir. Daha da iyisi, hafta sonu boyunca gerçekten uzun Runner Balancing analizleri çalıştırmaktır.

Yolluk Dengeleme analizini gerçekleştirdikten sonra, koşucunun hesaplanan çaplarını görmek için Yolluk Dengeleme ‘Kalınlık Dağılımını Göster’i kullanabilirsiniz.

Analizi bu çaplarda yeniden çalıştırmanıza gerek yoktur, sadece Akış Sonuçlarını açabilirsiniz.

Solidworks Plastics hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız. Destek ihtiyacınız olduğunda bizlere daima ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir