SOLIDWORKS PDM Arşivleme Şeması Nedir? (COLD STORAGE)

SOLIDWORKS PDM ‘de Arşivleme şeması, dosyalarınızın eski sürümlerini kaldırarak PDM arşivinizin boyutunu azaltmak için kullanılan bir PDM aracıdır. Arşivleme şemasında kullanılan iki yöntem vardır:

  • Eski sürümleri sil *
  • Eski sürümleri başka bir klasöre taşı

* Cold Storage tarafından silinen sürümler kurtarılamaz. Lütfen silmeden önce arşivi yedekleyin.

Arşivleme Şeması Nasıl Ayarlanır?

Yeni bir arşivleme şeması oluşturmak için Yönetim panelinde Arşivleme Şemalarına sağ tıklanır, ve Yeni Arşivleme Şeması seçeneği seçilir.

PDM Arşivleme Şeması
PDM Arşivleme Şeması

Arşivleme Şeması Yöntemi

Arşivleme şemasının eski versiyonlarla ne yapmasını istediğinize, arşivleme yöntemi kısmından karar verirsiniz.

Sürümleri silmeyi seçerseniz, arşivin yedeği olmadan kurtarılamazlar.

Sürümleri başka bir klasöre taşıma seçeneğini seçerseniz, dosyaları daha fazla alana sahip olabilecek başka bir sürücüye aktarabilirsiniz.

Sürümleri kaydetmek için klasör yolunu, en son kaç sürümü tutacağını klasör adının ne olması gerektiğini vs. belirleyebilirsiniz. Metin kutusunun sağındaki düğme, yola bazı değişkenler ekleme yeteneği sağlar. Örneğimde, her gün yeni bir klasör oluşturacağım ve buna göre isim belirleyeceğim. (GÜN-AY-YIL).

Versiyonlar

Burada hangi versiyonların arşivlemeye getirileceğini belirlersiniz. “Revizyonlu sürümleri asla arşive taşıma” seçeneğini işaretlerseniz, arşivleme işleminde PDM revizyonunun artırıldığı sürümleri atlayacaktır. Hemen aşağıdaki 9 versiyonlu bir dosyam 2 revizyonum olduğunu görebilirsiniz. Birkaç versiyon daha eklendikten sonra ve arşivleme şeması çalıştıktan sonra, Arşivinde kalan versiyonlar artık 6.dan sonrakilerdir.

pdm arşivleme şeması öncesi

 

pdm arşivleme şeması öncesi

Arşivden Dosyaları Geri Alma

Arşivler, dosyaları yeni bir klasöre taşıyacak şekilde ayarlandığı ve PDM Arşivi dosyaları hala görebildiği sürece (taşınmamışlardır), ardından dosyayı seçerek ve ardından Eylemler> Sürümü Al> işlemiyle geri yüklenebilirler.

Aşağıdaki görselde görülen mesajı alacaksınız. Yalnızca bir dosya seçtiyseniz, Geri Yükle’ye tıklayın.

Bir grup dosya seçtiyseniz Tümünü Geri Yükle’ye tıklayabilirsiniz. Birden fazla dosya veya bir montaj seçtiyseniz, geri yüklemek istediğiniz dosyaları Geri Yüklemeyi veya Atlamayı seçebilirsiniz. Artık dosyalarınız kullanıma hazır olacak.

pdm arşivden geri alma

Son olarak Armada Blog ‘da yer alan SOLIDWORKS PDM hakkındaki diğer içeriklere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir