SOLIDWORKS 2021 Sistem Gereksinimleri

SOLIDWORKS 2021 sistem gereksinimleri, kullanıcıları için kritik derecede önemlidir. SOLIDWORKS 2021 yenilikleri ile gelen yeniliklerle birlikte, donanım tercihlerinizi de gözden geçirmeniz gerekebilir. Donanım tercihi yapmadan önce incelemeniz, yanlış bir satın alma işleminin önüne geçecektir.

Aşağıda belirli donanımlara ilişkin ayrıntılar verilmektedir. Ancak, tüm sistem optimum performans için hazırlanmalıdır. Toplama bilgisayar diye adlandırdığımız cihazlar daha ucuz bir seçenek olabilir. Fakat bileşenleri ayrı ayrı seçmek ve bunları birbirine bağlamak uyumlu veya verimli olmayabilir. Soğutma ve termal yönetim de performans için çok önemli bir husustur. Bir bilgisayar üreticisinden kompakt bir sistem satın almak, tüm bileşenlerin birlikte doğru şekilde çalışmasını sağlar.

SOLIDWORKS 2021 Sistem Gereksinimleri

İşlemci : 3 GHz veya daha yüksek işlemci hızı (tercihen 4 GHz’e yakın)

İşletim Sistemi : Windows 10 64-bit

Bellek(RAM) : 32GB – 64GB

Sabit Sürücü : Solid State Drive (SSD), en az 20 GB boş alan gerekir

Grafik Kartı : Optimum önerilerdir*

  • Standart montajlar : NVIDIA Quadro P2000* veya AMD Radeon Pro WX 4100*
  • Basit parçalara sahip büyük montajlar : NVIDIA Quadro P3000* veya AMD Radeon Pro W5500*
  • Karmaşık parçalar içeren büyük montajlar : NVIDIA Quadro RTX 4000/5000* veya AMD Radeon Pro W5700 / WX8200*

SOLIDWORKS Visualize 2021: NVIDIA Quadro RTX 4000/5000 veya AMD Radeon Pro W5700 / WX8200

Dosya Depolama : SOLIDWORKS PDM Professional

SOLIDWORKS 2021 için hangi İşlemci (CPU) önerilir?

SOLIDWORKS, hem Intel hem de AMD işlemcileri destekler.

SOLIDWORKS’teki yeniden oluşturma süreci doğrusaldır ve bu nedenle yalnızca tek bir çekirdek kullanabilir. Yeniden oluşturma performansı, CPU’nun işlem hızıyla doğru orantılıdır.

Intel ve AMD işlemci hızlarının, belirli bir süre için ulaşabileceği maksimum hızı temsil ettiğini unutmayın. Ancak tüm senaryolarda veya uzun bir süre bu hızlara ulaşamayabilirler bile. Aktif iş yükü, sıcaklık vb. unsurlar işlemci performansını aşağı çeken unsurlardır.

Bazı SOLIDWORKS eklentileri ve harici programları, çoklu çekirdek teknolojisinden yararlanabilir ve iş yükünü birden çok işlemci çekirdeği üzerinde paylaştırabilir .SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS Visualize, PhotoView 360 seçeneklerde çoklu çekirdek teknolojisinden yararlanabilirsiniz. Daha fazla işlemci çekirdeğine sahip olmak, bu senaryolarda performansı arttıracaktır.

En hızlı makinenin , her şartta en hızlı çalışmayacağını unutmayın. Bağlam içi referansları en aza indirmek, büyük montaj modlarını ve diğer performans araçlarını kullanmak, işlemci üzerindeki yükü azaltacaktır.

SOLIDWORKS 2021 için hangi İşletim Sistemi önerilir?

SOLIDWORKS 2021 yalnızca Windows 10 64 bit’te desteklenir.

* ÖNEMLİ: Windows 7, SOLIDWORKS 2020 SP5 ile desteği sona erdirdi

Not: Windows Home sürümleri desteklenmez.

SOLIDWORKS, Windows Home Sürümlerini DESTEKLEMEZ . Windows Home Edition sürümünü kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmayabilirsiniz, ancak SOLIDWORKS bu konuda herhangi bir garanti ve hizmet sunmaz.

SOLIDWORKS 2021 için ne kadar Bellek (RAM) önerilir?

SOLIDWORKS Sistem Gereksinimleri sayfasında belirtilen minimum RAM gereksinimi en az 16 GB’tır. Ancak daha büyük modeller ve simülasyon çalışmaları daha fazla bellek gerektirebilir. En az 32 GB RAM kullanmanızı öneririz.

 

SOLIDWORKS 2021 için ne tür Sabit Sürücü önerilir?

En iyi performans için; SSD Disk, standart bir HDD diske göre açma / kaydetme işlemleri için 10 kata kadar daha hızlı performans sağlar.

Ayrıca, bir ağ sunucusundaki standart bir disk sürücüsünden açmaya kıyasla, yerel bir SSD sürücüsünden dosya açmanın 100 kata kadar daha hızlı olabileceğini unutmayın.

Windows’un verimli bir şekilde çalışması için kurduktan sonra yeterli sabit disk alanı sağladığınızdan emin olun. En az 20GB veya sabit disk kapasitenizin% 10’unu boş alan olarak tutun.

SOLIDWORKS 2021 için ne tür Grafik Kartı önerilir?

NVIDIA Quadro ve AMD Radeon Pro serisi, SOLIDWORKS için onaylı grafik kartlarıdır. OpenGL hızlandırmalı bir grafik kartı, özellikle 3B model görüntülemede (yenileme, döndürme, yakınlaştırma, kaydırma) üstün performans ve kararlılık sağlayacaktır.

 

NVIDIA GeForce veya AMD Radeon kartları (Pro olmayanlar) gibi “oyun” veya multimedya uygulamaları için tasarlanmış grafik kartları, SOLIDWORKS için maksimum performans veya kararlılık SAĞLAMAZ. Bu kartlar, ekranda görüntülenen az sayıda çokgen için, ancak yüksek kare hızında çalışması gerektiğinden o şekilde optimize edilmiştir.

Çokgen sayısının yüksek olduğu (tasarım modelinizdeki ayrıntı) ancak görüntünün hızla değişmediği bu nedenle yüksek kare hızlarının kritik olmadığı CAD uygulamalarının tam tersi gereksinimi vardır. Sertifikalı grafik kartı ve sürücü SOLIDWORKS ‘ ü stabil çalıştırmak için en iyi yöntemdir.

SOLIDWORKS için iki fiziksel grafik kartının kullanılması önerilmez. SOLIDWORKS, ikinci karttan yararlanmaz.

Microsoft Office’in hangi sürümleri SOLIDWORKS 2021 ile uyumludur?

SOLIDWORKS, Malzeme Listeleri, Tasarım Tabloları ve daha fazlasını oluşturmak için Microsoft Excel kullanma özelliğine sahiptir.

SOLIDWORKS 2021, Microsoft Office 2016 ve 2019 ile uyumludur.

Not : Microsoft Office 2013, SOLIDWORKS 2020 SP5 ile desteği sona erdirdi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir