SOLIDWORKS Malzeme Listesini Excel ile Güncellemek

Malzeme listeleri, ürünleri ve onlara ait özellikleri bir bütün halinde gösterilebilmesi sebebiyle oldukça kullanışlıdır. Ancak Excel gibi bir ofis programının yeteneklerini, bu listeler üzerinde kullanabilmek çok daha güzel olmaz mıydı? Söz konusu SOLIDWORKS olduğu için tahmin edeceğiniz üzere, evet kullanabileceksiniz. 🙂

Bu işlemler için birçok makro benzeri uygulama bulunabilir. Ancak hiçbir ek programa, makroya gerek kalmadan da tamamını diyemesek de birçok Excel özelliğini SOLIDWORKS tablolarında, malzeme listelerinde kullanmak mümkün.

Excel ile Özel Özellik Düzenlemek 

Örneğin aşağıdaki gibi bir montaj ve malzeme listesi ele alalım.  Özel özellik ve tablo oluşturmayı bilmiyorsanız ilgili dokümanımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle bu tabloyu “Farklı Kaydet” ile dışarı aktarıyoruz.

Daha sonra kaydedilen tabloyu Excel ile açarak istediğimiz düzeltmeleri Excel yetenekleri ile yapıyoruz. Burada sütun ve satır ekleme silme gibi işlemler yapmamaya dikkat etmeliyiz. Yalnızca değerleri düzenliyoruz.

Daha sonra bu sütunları CTRL+C ile kopyalıyoruz, teknik resme geri dönüp kopyaladığımız sütunları yine teknik resimdeki aynı sütunları seçerek CTRL+V ile yapıştırıyoruz.

Yukarıdaki uyarıyı vericektir. “Keep Link” diyerek devam ediyoruz. Ve bilgilerimiz değişmiş oluyor.

Görüleceği üzere bu işlemi yapmak son derece basit ve oldukça işinize yarayacaktır. Armada Blog’da buna benzer, tasarım deneyiminizi hızlandıracak ve veriminizi önemli ölçüde arttıracak pek çok detay bulunuyor. Eğer halen incelemediyseniz diğer makalelerimize de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Son olarak herhangi bir adımda yardıma ihtiyaç duyarsanız, bizlere armadayazilim.com adresinden ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir