SOLIDWORKS PDM Sunucu Gereksinimleri

SOLIDWORKS PDM Professional 2020, sunucu donanım önerilerimizi ve ince detayları sizlerle buluşturuyoruz. Aşağıdaki önerilerin çoğu SOLIDWORKS PDM Professional kasası için genel olarak tasarlanmış olsa da, firmanıza uygun sunucu ve istemci(client) donanımının belirlenmesi, PDM PROFESSIONAL için ilk adımdır.

PDM sisteminiz için en uygun donanım; sunucu konfigürasyonu, kullanıcı sayısı, kasadaki dosya sayısı ve diğer faktörler dahil olmak üzere birçok özelliğe bağlı olarak değişebilir. PDM için herhangi bir donanım veya yazılım satın almayı düşünüyorsanız, uzmanlarımızla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

DİKKAT: Aşağıdaki öneriler SOLIDWORKS PDM Standard için geçerli DEĞİLDİR.

SOLIDWORKS PDM Veritabanı (Database) Sunucusu

İşlemci: 3Ghz veya daha yüksek hıza sahip 4 Çekirdek

İşletim Sistemi: Windows Server 2019 veya Windows Server 2016

Veritabanı Yazılımı: Microsoft SQL Server Standard 2014 SP3

        Microsoft SQL Server Standard 2016

        Microsoft SQL Server Standard 2017

        Microsoft SQL Server Standard 2019

Depolama Yapısı: RAID 1 SSD’de Windows İşletim Sistemi ve SQL Server yazılımı; SQL Veritabanı dosyası (.mdf) veya SQL Veritabanı backup dosyası (.bak)

Bellek(RAM):  32 GB

SOLIDWORKS PDM Arşiv Sunucusu

İşlemci: 3Ghz veya daha yüksek hıza sahip 4 çekirdek

İşletim Sistemi: Windows Server 2019 veya Windows Server 2016

Bellek: 16GB

Depolama yapılandırması: Arşivler için özel yüksek hızlı okuma yazma yapabilen depolama sistemleri(SSD veya SAS diskli)

SOLIDWORKS PDM Professional 2020 Sunucuları İçin Önerilen Sistem Mimarisi Nedir?

Öncelikli olarak SQL Veritabanını barındıran sunucuda başka hiçbir veritabanı barındırılmamalıdır. Hem performans açısından, hem de dış tedarikçilerin müdahalesinden dolayı problemlerle karşılaşma riski, firmalar açısından çok yüksektir.

DİKKAT: Microsoft SQL Server yazılımının Active Directory Etki Alanı Denetleyicisi olarak işlev gören bir sisteme kurulmaması önerilir. Bu işlem, güvenlik riskleri de dahil olmak üzere birçok bilinen soruna yol açabilir.

SOLIDWORKS PDM Professional 2020 için hangi İşlemci (CPU) önerilir?

SOLIDWORKS PDM, hem Intel hem de AMD işlemcileri destekler.

Veritabanı Sunucusu için Microsoft SQL, çok çekirdekli işlemeden yararlanabilir. PDM işlevlerinin optimum performansı için, ortalama CPU kullanımının% 50’nin altında tutulması önerilir. Ortalama kullanım% 50’nin üzerindeyse, daha fazla çekirdeğe ihtiyaç duyulabilir.

Arşiv Sunucusu ve Web2 Sunucusu bileşenleri için CPU gereksinimleri çok daha düşüktür.

SOLIDWORKS PDM Professional 2020 için Microsoft SQL Server’ın hangi sürümü ve sürümü önerilir?

Microsoft SQL Server’ın aşağıdaki sürümleri, PDM Professional 2020 dosya kasası veritabanlarını barındırmak için kullanılabilir:

  • Microsoft SQL Server 2014 SP3
  • Microsoft SQL Server 2016
  • Microsoft SQL Server 2017
  • Microsoft SQL Server 2019

Veritabanı, SQL Server Standard veya SQL Server Enterprise’da barındırılabilir, ancak performans sınırlamaları nedeniyle SQL Express, bir üretim ortamında bir SOLIDWORKS PDM Professional kasa veritabanını barındırmak için kullanılmamalıdır.

Optimum performans ve kararlılık için SOLIDWORKS PDM Professional 2020 veritabanlarını barındırmak için Microsoft SQL Server 2017 önerilir.

DİKKAT: PDM Professional için kullandığınız SQL sürümü için uygun lisansa sahip olduğunuzdan emin olun (Microsoft Yazılım Sağlayıcınız, SQL için gereken tüm lisanslara sahip olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir). 2019 sonbaharından önce satılan tüm SOLIDWORKS PDM Professional lisansları, Microsoft SQL Standard 2014’ün çalışma zamanı kısıtlamalı lisanslarını otomatik olarak içerir. Bu lisanslar daha yeni sürümlere yükseltilemez ve Microsoft’tan Yazılım Güvencesi için uygun değildir.

SOLIDWORKS PDM 2020, SQL Server’ın Veritabanı Sunucusuna ve İstemcilere kurulması için Microsoft ODBC sürücüsü 17.3 veya sonraki bir sürümünü gerektirir.

SOLIDWORKS PDM Professional 2020 için hangi depolama seçenekleri önerilir?

PDM Arşiv depolaması için, yüksek yazma ve okuma hızlarına sahip bir sabit sürücü, ideal olarak SSD kullanılmalıdır. Bu tür ortamlarda bilinen performans sorunları olduğundan, UNC paylaşımı, NAS veya SAN gibi uzak diskler PDM Arşivlerini depolamak için ÖNERİLMEZ. Ek olarak, SAN ve NAS cihazları SOLIDWORKS tarafından resmi olarak desteklenmemektedir.

Microsoft SQL Server için, Windows Server OS (SQL yazılımı kurulumuyla birlikte), veritabanı dosyaları (.mdf) ve günlük dosyalarının (.ldf) her birinin yüksek hızlı SSD kullanılarak ayrı RAID 1 dizilerine ayrılması önerilir.

SOLIDWORKS PDM Professional 2020 için ağ üzerinde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

SOLIDWORKS PDM İstemci ve Sunucu bileşenleri, aşağıdaki bağlantı noktalarıyla iletişim kurabilmelidir:

İstemci ve Veritabanı Sunucusu:

TCP 1433

UDP 1434

İstemci ve Arşiv Sunucusu:

TCP 3030

UDP 3030

İstemci ve SolidNetwork Lisans Sunucusu:

TCP 25734

UDP 25735

İstemci sistemleri ile Sunucular arasında bir güvenlik duvarı varsa, bu bağlantı noktaları için istisnalar eklenmelidir.

LÜTFEN DİKKAT: Bunlar, sunucu bileşenleri kurulduğunda kullanılan varsayılan bağlantı noktalarıdır, ancak bunlar ayarlarda değişiklik yapılarak değiştirilebilir; bu nedenle, herhangi bir güvenlik duvarı istisnası oluştururken sunucu bileşenlerinizin hangi bağlantı noktalarını kullandığını her zaman doğrulayın.

Veritabanı Sunucusu ile istemci arasındaki ağ gecikmesi 100 milisaniyeden (ms) az olmalıdır. 100 ms’nin üzerindeki gecikme, ciddi performans düşüşüne neden olur. 200 ms’nin üzerindeki gecikme, çoğu PDM işlevi için zaman aşımı hatalarına neden olur.

SOLIDWORKS’ün hangi sürümleri SOLIDWORKS PDM Professional 2020 ile uyumludur?

SOLIDWORKS için PDM Professional 2020 Eklentisi test edilmiş ve SOLIDWORKS 2020, 2019 ve 2018 ile kullanım için tam olarak desteklenmiştir.

SOLIDWORKS’ün daha yeni bir sürümü, önceki bir PDM sürümüyle asla desteklenmez (örneğin, SOLIDWORKS 2020, SOLIDWORKS PDM Professional 2019 ile uyumlu değildir).

SOLIDWORKS Composer ve SOLIDWORKS Inspection Standalone, 2019 sürümlerinden itibaren menülerinde yerleşik PDM Entegrasyonunu içerir. 2020’de yeni olan SOLIDWORKS Visualize ‘ da artık bu entegrasyonu da içeriyor.

Entegrasyon paketlerinin yüklenmesi yoluyla SOLIDWORKS Electrical ve SOLIDWORKS PCB’ye de sunulur.

Microsoft Office’in hangi sürümleri SOLIDWORKS PDM Professional 2020 ile uyumludur?

Microsoft Office 2013, 2016 ve 2019’un tümü SOLIDWORKS PDM Professional 2020 ile uyumludur. Microsoft Office’in 64 bit sürümünü kullanmanız önerilir.

DİKKAT: SOLIDWORKS PDM Professional 2020, Microsoft Office 2013’ü destekleyen son sürüm olacak

One comment

  1. Ciddi anlamda Solidworks Pdm Sunucu hem hız, hem de maliyet açısından mükemel performans sağlıyor, ben de herkese tavsiye ederim.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir